Skip to main content

Utforma det perfekta hotellprogrammet: 10 tips från dina hotellexperter

3 min
Posted: 30 May 2018Updated: 30 May 2018
Topics: Blogg
daniel-mccullough-348489-unsplash.jpg
Egencia ingår i Expediafamiljen och kan därför erbjuda dig det bästa inom affärsresor och ett unikt utbud som hjälper dig att öka användningen av specifika hotell och göra större besparingar. Vi har låtit Egencias hotellexperter sammanställa de 10 bästa tipsen på hur du kan utforma ditt hotellprogram så att du kan få ut det mesta av Egencia.
På ditt företags bokningsplattform på Egencia:
1. Flagga företagets rekommenderade hotell bland sökresultaten. Då kan resenärerna hitta dem snabbare, och efterlevnaden av resepolicy maximeras. Rekommenderade hotell visas med en grön markering bland sökresultaten. 2. Lägg till favoritplatser. Lista favoritplatser eller mest besökta platser, till exempel orter där företaget har kontor, så att dina resebeställare enkelt kan välja det hotell som ligger närmast. Platsen kommer att visas som en stjärna när resebeställaren söker på en stad eller som en röd nål på kartan. 3. Anpassa visningen. Ge dina resenärer information om vilka hotell som ligger inom gångavstånd från företagets kontor och liknande. Texten och ikonen du väljer kommer att visas direkt i hotellbeskrivningen på sidan med sökresultat. 4. Flagga priser utanför policyn och säkra efterlevnaden. De kommer då att markeras med en röd flagga bland sökresultaten. Resenären kan se varför hotellet ligger utanför policyn genom att hålla muspekaren över flaggan. 5. Samla alla dina bokningar på en plats. Om du har avtalade priser med lokala hotell kan du samla alla dina bokningar på din sida hos Egencia så att rapporteringen blir enklare. Hotellen kommer att visas som hotell med avtalspriser och som rekommenderade hotell ifall du önskar det. 6. Använd Travel Intelligence rapporter för att övervaka affärsreseprogrammets resultat och göra finjusteringar när så behövs. Några viktiga saker att hålla koll på: • Snittpris per natt • Hotellrum efter pristyp • Hotell topp 10 • Flest antal bokningar efter stad • Hotellutgifter totalt 7. Dela dina hotelldata utan att behöva göra något. Planera alla dina rapporter och skicka dem automatiskt till dina viktigaste intressenter. 8. Informera dina resebeställare om hotellprogrammet eller om datum med hög beläggning i vissa städer. Ditt meddelande kommer att visas längst upp på sidan du har valt (startsidan och/eller sidan för sökresultat för flyg och/eller hotell).
Utanför ditt företags bokningsplattform på Egencia:
9. Informera resebeställarna på ditt företag om hotellprogrammet för att säkra efterlevnad av resepolicy. Presentera hotellprogrammet i ett tydligt ensidesformat och dela det genom olika kommunikationskanaler, till exempel som resenärsmeddelanden på Egencias plattform, via e-post, på företagets intranät, på skärmar på kontoret eller vid personalträffar av olika slag. Gör det gärna lite roligt och engagerande. 10. Ödsla inte tid på att förhandla med hotell – utnyttja Expedias förhandlingskraft och öka dina besparingar. Egencia ingår i Expediafamiljen och har tillgång till specialpriser som omförhandlas regelbundet. Innan du påbörjar en lång förhandling med ett hotell bör du undersöka vilka priser vi kan erbjuda.
Vill du veta mer?
Fyll i formuläret för att prenumerera på Hotel Academy så får du en gång i veckan ett tips med detaljerade steg som förklarar hur du kan utveckla ditt hotellprogram.
Andra länkar som kan vara intressanta:
Se en kort demovideo av hotellverktyget Egencia Resource Center