Skip to main content

Egencia kundlöfte

Med Egencias kundlöfte är det vår plikt att se till att varje resa är effektiv, framgångsrik och så trevlig som möjligt. Vi finns där för att hjälpa dig, hela vägen oavsett om du reser mycket eller bara till och från arbetet.

  • Om du hittar en biljett till ett lägre pris än det som bokats med Egencia, kommer vi att boka om din biljett gratis så att du får det mest prisvärda alternativet.
  • Om du vid ankomsten upptäcker att din biluthyrning eller hotell inte reserverats eller om det finns ett annat fel i din beställning, kommer vi att samarbeta med vår partner för att ge dig en likvärdig service. Om en del av resan inte uppfyller dina förväntningar kommer vi att arbeta med våra partners för att rätta till detta.
  • Om extremt väder gör resan osäker, kommer vi att kontakta dig med ett varningsmeddelande. Vi ger dig möjlighet att ändra din resplan och hitta en alternativ rutt som passar dina behov och budget.
  • Kundservice är vår högsta prioritet. Om du behöver hjälp har du tillgång till erfarna affärskonsulter dygnet runt.
  • Om du ger oss personlig information, följer vi vår sekretesspolicy för att säkerställa att information lagras säkert och konfidentiellt. Egencias Sekretesspolicy.

Regler och villkor

1.  Flygprisgaranti

Om du mot förmodan skulle hitta ett lägre pris på Egencias webbplats eller en annan svensk webbplats under samma dag som du bokar med Egencia och får din e-postbekräftelse, kommer vi att avboka din flygbokning och boka om dig på det billigare flyget, utan extra kostnad. Finns det inte plats på det billigare flyget kommer du att få en återbetalning på mellanskillnaden. Denna flygprisgaranti följer de regler och villkor som listas nedan.

2. Meddela Egencia om anspråk

Du måste kontakta oss under öppettider via ditt kundserviceteam eller via kundservicen för det land genom vilken webbplats du har bokat. Det lägre priset måste gå att boka på Egencia.se eller en annan svensk webbplats vid den tidpunkt du kontaktar oss, vilket bestäms av våra kundservicemedarbetare. Observera att e-postmeddelanden och skärmdumpar inte tas i beaktning.

3. Du måste jämföra ”äpplen med äpplen”

Flygprisgarantin är endast tillgänglig för matchande resplaner, till exempel identiska flygbolag (inklusive klass och tjänster), identiska regler och restriktioner (inklusive policyer för återbetalningar, ändringar och avbokningar) och exakt samma datum, flygnummer och restider eller tjänster som har bokats på Egencias webbplats.

Med undantag för det som står skrivet nedan gäller flygprisgarantin endast för kostnaden för bokad resa som den presenteras i Egencias e-postbekräftelse, och inkluderar inte andra avgifter. Flygprisgarantin gäller inte för bokningar på webbplatser där bolag, resplan eller liknande bokningsdetaljer är okända innan köpet har genomförts. Du måste uppfylla alla krav för det lägre priset (om sådana finns), inklusive, men inte uteslutande, residens och regionala och åldersrelaterade krav.

4. Jämförelsepriset måste finnas tillgängligt för allmänheten online

Flygprisgarantin gäller endast de priser som både annonseras och är tillgängliga för allmänheten på en svensk webbplats, som är länkade till ett bolag som är godkänt av svenska IATA. Detta innefattar till exempel inte priser som erbjuds av metasökmotorer, på medlemsprograms webbplatser, företagsrabatter eller -priser; grupp-er, charter, lojalitetsprogram-, belöning, möten, konferens, mängdrabatter eller personal- och agentpriser, eller priser som uppnåtts genom auktion eller liknande process eller priser som uppnås genom användning av en kupong eller andra rabatter som inte är tillgängliga för allmänheten. Garantin gäller inte för priser som är exklusiva för flygbolaget. Det lägre priset får inte komma från en webbplats där du kan ringa för att få priset, eller från ett e-postmeddelande du har mottagit. Priset måste stå och bokas i svenska kronor (och utan referens till valutaomvandlare).

5. Ytterligare undantag

Flygbolag som tillämpar tilläggsavgifter via Global Distribution Systems (GDS) eller annan tredje part exkluderas från garantin.

6. Viktig information angående flygpris

För att få en ombokning eller återbetalning måste skillnaden mellan flygpriserna överstiga 100 svenska kronor (SEK 100).

7. Verifiering av anspråk

Alla anspråk, inklusive kvitton, ska kunna verifieras av Egencia. Egencia accepterar inte skärmdumpar eller andra påstådda bevis av ett lägre pris som inte kan verifieras av Egencias personal. Egencia kommer inte heller att verifiera anspråk som vi anser grundar sig på tryckfel eller annat fel eller där det finns misstankar om bedrägeri. För verifierade anspråk som kvalificerar sig för återbetalning kommer detta ske via samma betalningsmetod som användes vid bokningen. Återbetalningen sker inom ungefär 7–10 dagar efter verifiering.

Begränsningar: tre (3) återbetalningar per resenär per kalendermånad (oavsett antal konton som används av resenären) och femtiotusen kronor (SEK 50 000) per kund per månad.

8. Ändringar

Egencia förbehåller sig rätten att när som helst och på eget bevåg ändra eller ta bort flygprisgarantin eller begränsa dess tillgänglighet för vem som helst, när som helst, av vilken anledning som helst och utan förvarning eller skyldighet. Villkoren som är gällande vid den tidpunkt du gör ditt anspråk bestämmer ditt berättigande till flygprisgarantin. Om Egencia inte skulle uppfylla någon bestämmelse i dessa regler och villkor innebär inte det en dispens av den bestämmelsen eller någon annan bestämmelse.