Skip to main content

Hållbara resor, koldioxidavtryck, miljövänliga affärsresor

Hållbarhet och framtidens affärsresor

Så minskar du koldioxidutsläppen och skapar ett miljövänligt affärsreseprogram.

Hållbara affärsresor möjliggör framtidens resande

Ett hållbart affärsreseprogram är inte bara bra för miljön – det är också bra för ditt företag. Egencia erbjuder dig hjälpen du behöver för att implementera ett hållbart program.

Uppfyll företagets hållbarhetsmål

Hållbarhet är inte bara ett modeord – det är en viktig term nu när allt fler företag åtar sig att skydda naturresurser, minska sina koldioxidutsläpp och påverka miljön positivt genom olika åtgärder. Ett exempel på en sådan åtgärd är att hantera ett affärsreseprogram med stöd för hållbara resor.

Om ditt företag prioriterar hållbara resor kan Egencia vara till hjälp. Vi ger dig tillgång till resurser som du kan använda för att skapa ett hållbart affärsreseprogram som bygger på reseteknologi för affärsresor, som gör det möjligt för resenärerna att minska sitt klimatavtryck.

Det här gör Egencia för att främja hållbarheten

Business Man Working With His Lapton On a Train
Business Man Getting On a Train Wearing a Mask

Skapa ett hållbarare
affärsreseprogram

Rapporterade Global Business Travel Association (GBTA) att de flesta Travel Managers sagt att de uppmanats att implementera hållbara resor i affärsreseprogrammet. Travel Managers behöver vägledning för att skapa policyer som hanterar klimatförändringar och minskar miljöpåverkan, balanserar ett miljövänligt reseprogram med företagets mål och tillhandahåller data som ger dem stöd från intressenterna.

Så kan Egencia hjälpa dig

Ny funktion: Beräkna dina flygutsläpp i realtid med hjälp av vår kalkylator för koldioxidkompensation. Välj ett fast pris per ton koldioxid så går kompensationen till ett hållbarhetsinitiativ som du själv väljer.

Flyg: se ditt koldioxidavtryck när du bokar och lägg till begränsningar till din resepolicy, såsom att förhindra flygresor till vissa resmål.

Se tågalternativ på sidorna för flygsökning med vårt jämförelseverktyg för flyg och tåg. Välj tågalternativ för flyg i Norge, Spanien, Sverige, Belgien, Frankrike, Storbritannien, USA med flera.

Transport: välj alternativ för kollektivtrafik eller sök efter miljövänliga hyrbilar, som hybridbilar eller elbilar.

Rapportering: få aktuell data om koldioxidutsläpp för flyg, tåg och hotell så att du kan skapa anpassade rapporter och kontrollera ditt koldioxidavtryck.

Konsulttjänster: arbeta med våra hållbarhetskonsulter för att identifiera möjligheter till förbättringar i företagets affärsreseprogram och resepolicy, mäta företagets miljöpåverkan, utvärdera samarbeten med leverantörer och utbilda resenärerna.

Initiativ för koldioxidkompensation: utforska möjligheterna att kompensera för koldioxidutsläpp genom våra Egencia Advantage-partners, såsom Climate Neutral Group (CNG), atmosfair och Climate Partner, och få råd om certifierade hållbarhetsprojekt.

 

Fem steg för att skapa ett hållbart affärsreseprogram

Arial Photo National Park

Miljövänliga resetips

Kom ombord:

Du kan minska ditt koldioxidavtryck med upp till tre gånger jämfört med flyg genom att ta tåget istället.

Miljövänlig bilkörning:

Elbilar och hybridbilar har upp till 50 % mindre utsläpp.

Använd återvinningsbara flaskor:

80 % av de 50 miljarder vattenflaskor som säljs varje år hamnar till slut på soptippen.

Få medarbetarna att välja miljövänliga resor

Travel Managers som samarbetar med Egencia kan vägleda resenärerna mot att minska företagets koldioxidutsläpp. Även resenärerna kan göra stor skillnad genom sina val. De kan till exempel välja att använda återvinningsbara saker när de reser eller minska antalet flygavgångar genom att boka resor med färre mellanlandningar.

Hjälp resenärerna resa på ett miljövänligt sätt:

  • Få en tydlig överblick över en resas koldioxidutsläpp direkt i bokningsstegen med verkliga och relevanta exempel.
  • Hyr en el- eller hybridbil.
  • Undersök om det är möjligt att resa med kollektivtrafik eller regionala tåg.

Tips för miljövänliga affärsresor

Bike Riding To See Local Culture

Med en demo får du se vad Egencias affärsreselösningar kan göra för dig.

Är du redan kund? Kontakta Egencias kundservice.