Skip to main content

Hållbarhet och framtidens affärsresor

Så minskar du koldioxidutsläppen och skapar ett miljövänligt affärsreseprogram.

Business Man Working With His Lapton On a Train

Uppfyll företagets hållbarhetsmål

Hållbarhet är inte bara ett modeord – det är en viktig term nu när allt fler företag åtar sig att skydda naturresurser, minska sina koldioxidutsläpp och påverka miljön positivt genom olika åtgärder. Ett exempel på en sådan åtgärd är att hantera ett affärsreseprogram med stöd för hållbara resor.

Om ditt företag prioriterar hållbara resor kan Egencia vara till hjälp. Vi ger dig tillgång till resurser som du kan använda för att skapa ett hållbart affärsreseprogram som bygger på reseteknologi för affärsresor som gör det möjligt för resenärerna att minska Det här gör Egencia för att främja hållbarheten sin miljöpåverkan.

Det här gör Egencia för att främja hållbarheten

”Expedia Group är ett globalt företag och vi har varit koldioxidneutrala sedan 2017. Vi kompenserar för hela vårt koldioxidavtryck – från avfall, vatten och resor – för alla våra anställda över hela världen. Och det var bara det första av våra många hållbara initiativ.”

 — Katherine Cheng, head of Global and Community Impact på Expedia Group

Skapa ett hållbarare affärsreseprogram

2020 rapporterade Global Business Travel Association (GBTA) att de flesta Travel Managers sagt att de uppmanats att implementera hållbara resor i affärsreseprogrammet. Travel Managers behöver vägledning för att skapa policyer som hanterar klimatförändringar och minskar miljöpåverkan, balanserar ett miljövänligt reseprogram med företagets mål och tillhandahåller data som ger dem stöd från intressenterna.

Business Man Getting On a Train Wearing a Mask

Så kan Egencia hjälpa dig

Ny funktion: Jämför flyg- och tågalternativ för att skapa resor med olika sorters transportmedel och minska din klimatpåverkan. Du kan använda Air-Rail Display för att jämföra skillnader i tid, kostnader och koldioxidavtryck, samt kombinera olika sorters transportmedel för en effektivare resa.

Flyg: se ditt koldioxidavtryck när du bokar och lägg till begränsningar till din resepolicy, såsom att förhindra flygresor till vissa resmål.

Transport: välj alternativ för kollektivtrafik eller sök efter miljövänliga hyrbilar, som hybridbilar eller elbilar.

Rapportering: få aktuell data om koldioxidutsläpp för flyg, tåg och hotell så att du kan skapa anpassade rapporter och kontrollera ditt koldioxidavtryck.

Konsulttjänster: arbeta med våra hållbarhetskonsulter för att identifiera möjligheter till förbättringar i företagets affärsreseprogram och resepolicy, mäta företagets miljöpåverkan, utvärdera samarbeten med leverantörer och utbilda resenärerna.

Initiativ för koldioxidkompensation: utforska möjligheterna att kompensera för koldioxidutsläpp genom våra Egencia Advantage-partners, såsom Climate Neutral Group (CNG), atmosfair och Climate Partner, och få råd om certifierade hållbarhetsprojekt.

 

Fem steg för att skapa ett hållbart affärsreseprogram

Arial Photo National Park

Miljövänliga resetips

Kom ombord:

Du kan minska ditt koldioxidavtryck med upp till tre gånger jämfört med flyg genom att ta tåget istället.

Miljövänlig bilkörning:

Elbilar och hybridbilar har upp till 50 % mindre utsläpp.

Använd återvinningsbara flaskor:

80 % av de 50 miljarder vattenflaskor som säljs varje år hamnar till slut på soptippen.

Get your employees to embrace eco-friendly travel

At Egencia, travel managers can control how to cut down on carbon emissions. Travellers also wield significant impact with the choices they make, from opting to use renewable items when they travel or limiting layovers by reducing flight takeoffs when booking a trip.

Help your travellers have an eco-friendly travel experience:

  • Get a transparent view of a trip’s emissions in the booking path with real-life, contextual examples
  • Rent a hybrid or electric car
  • Look into public transport or regional rail options

Eco-friendly traveller tips

Bike Riding To See Local Culture

Vårt arbete för miljövänliga resor

För att vara en ledare inom hållbara resor måste även vår verksamhet vara hållbar. Vårt moderbolag, Expedia Group, har varit ett koldioxidneutralt företag sedan 2017, och kompenserar för vårt koldioxidavtryck i hela världen.

Men det är inte allt. Utöver detta gör Egencia och Expedia Group även följande:

  • Vi har anpassat oss efter åtta av UNESCO:s mål för hållbar utveckling.
  • Expedia Groups huvudkontor i Seattle är LEED-certifierat, använder ingen engångsplast och är Salmon-Safe-certifierat.
  • Expedia Groups nätverk för en hållbar och miljövänlig utveckling har 470 anställda i 22 länder och fortsätter att leda vägen med nya innovationer som minskar vår miljöpåverkan och hjälper lokala samhällen.
  • iVi samarbetar med stora leverantörer för att hjälpa dem att anpassa sig efter UNESCO:s mål och ge kunderna ett sätt att enkelt kunna identifiera företag som arbetar för att göra sina verksamheter mer hållbara.

Optimera affärsreseprogram för hållbarhet

Med en demo får du se vad Egencias affärsreselösningar kan göra för dig.

Är du redan kund? Kontakta Egencias kundservice.