Skip to main content

Arbeta med hållbara affärsreselösningar

Egencia och EGA tar itu med hållbara affärsresor

6 min
Publicerades: 15 September 2020
collaborating-to-offset-carbon-footprints.jpg

Av Wendy White, CMO för Egencia, tillsammans med Alexandre Motta, CEO för Tour House

Egencia och EGA tar itu med hållbara affärsresor

Våra vänner på Tour House erbjuder sina kunder affärsresor och evenemangslösningar – inte helt olikt Egencia. Det är det som har lagt grunden till vårt fantastiska samarbete under de senaste tio åren. Tour House är en del av Egencia Global Alliance (EGA) och Egencias lokala partner i Brasilien, och de leder våra EGA-insatser i regionen. Jag träffade Tour Houses CEO, Alexandre Motta, för att prata om vårt samarbete.

Wendy White: Den här veckan firar Tour House 10 år som vår brasilianska partner i Egencia Global Alliance (EGA) – stort tack till er! På Egencia vet vi att våra kunder drar nytta av vårt nätverk av lokala expertföretag och det lokala utbud som görs tillgängligt genom EGA varje dag. Vi vet även att de gagnas av det fantastiska ledarskap som du och ditt team bidrar med. Men vad har Tour House fått ut av att vara en del av det här viktiga samarbetet?

Alexandre Motta: Det är en mycket bra fråga. Ärligt talat är det svårt att föreställa sig vår verksamhet utan Egencia. Vårt samarbete höjde Tour Houses position till en ny nivå på vår lokala marknad, förändrade vårt tankesätt och tog företaget till en helt ny nivå runtom i Latinamerika. Under de senaste tio åren har vi lärt oss mycket och förbättrat våra processer. För mig har det bästa varit att jag kan lära mig genom att se på hur Egencia arbetar. Jag frågar ofta mig själv: ”Hur tänker Egencia? Vad gör Egencia för att lyckas? Hur främjar Egencia sitt styrelsesätt, lagarbete och kundfokus?” Genom att ställa sådana frågor har jag lärt mig hur vi kan förbättra våra resultat, öka vår produktivitet och växa som företag. Idag har vår verksamhet bättre kontroll och är effektivare eftersom vi har gjort saker enklare. Det har gjort att vi kan investera tid och resurser i att utveckla lösningar och nya produkter för hela Latinamerika.

Egencia och Tour House firar ett tioårigt samarbete

Egencia och Tour House firar ett tioårigt samarbete

WW: Vi hör allt oftare från våra kunder att de vill ha vår hjälp med att skapa hållbarare affärsreseprogram. Det är en växande trend hos våra företagskunder och Egencia har precis lanserat en konsulttjänst för att hjälpa till med just det. Vad säger dina kunder i Brasilien och resten av Latinamerika om att fokusera på hållbarhet?

AM: Våra kunder säger samma sak som era kunder, så jag håller helt med om att det är en global trend – fokuseringen på hållbarhet är lika utbredd i vår region. Här i Brasilien och övriga Latinamerika pratar vi dagligen med våra kunder om hur vi kan skapa hållbarare affärsreseprogram.  Dessa samtal fokuserar normalt huvudsakligen på tre områden:

  • Miljövänliga leverantörer: Kunderna är intresserade av att arbeta med miljövänliga leverantörer som har omfattande och konkreta program för att minska miljöpåverkan. När vi kan identifiera sådana leverantörer blir de ofta prioriterade leverantörer. Vi har märkt att vissa företag prioriterar detta högre än priset.
  • Program för koldioxidkompensation: Många kunder har ett officiellt program för att minska sin miljöpåverkan genom att köpa utsläppsrätter.
  • Plantera träd: Ett annat initiativ som bokstavligen växer bland våra kunder är program för att plantera träd. Kunderna skapar i dessa fall ett program för att hjälpa till med återplantering av skog i samarbete med ett socialt företag.

WW: På Business Travel Show (BTS) 2020 i London den här veckan meddelade Egencia att vi samarbetar med Tour House och andra Egencia Global Alliance-medlemmar som Andromeda Viajes och Villa Tours för att genomföra ett initiativ för plantering av träd i Brasilien. Målet är att kompensera för de resor som gjorts av de kunder som besöker Egencias monter under BTS. Egencias verksamhet är redan koldioxidneutral eftersom vi är en del av Expedia Group, och Egencia-teamet har redan åtagit sig att resa miljövänligt och bara använda miljövänliga material i de presentartiklar som vi delar ut på evenemang. Initiativet för att plantera träd är nytt för oss och vi utforskar även nya sätt att minska vår miljöpåverkan under liknande evenemang. Förra sommaren talade du och jag om hur Amazonas viktiga regnskog mår och dess roll som ”planetens lungor” under de fruktansvärda bränderna som härjade där. Det inspirerade mig till att inleda det här samarbetet med er. Berätta mer om vad som inspirerar dig.

AM: Tour House och Egencia – vi har samma vision. Innovation är en del av vårt DNA. Så låt oss sätta händerna i jorden och börja plantera! Tour House Group har ett långvarigt miljöengagemang. 2007 var vi den första resebyrån i Brasilien med ett certifierat program för koldioxidkompensation. Under de senaste fyra åren har vi varit den mest omtalade koldioxidkompenserande resebyrån vid högprofilerade mässor i branschen. Bränderna i Amazonas 2019 gjorde oss ännu mer fokuserade på miljöfrågor. Vi insåg att vi kan göra skillnad och inspirera andra i branschen, inspirera nya ledare och inspirera företag i andra rörelsegrenar att göra detsamma. Vi var motiverade att agera och ge oss in på det här området som är så aktuellt, och som drivs framåt av riktigt passionerade människor. Det är ett stort nöje att påbörja ytterligare ett projekt med Egencia. Vi ser fram emot att väcka uppmärksamhet och att skapa en mer robust rörelse för hållbarhet i branschen tillsammans med våra gemensamma kunder.

WW: Vårt gemensamma program för plantering av träd var inte ert enda initiativ 2019. Tidigare under året inledde Tour House även programmet ”E-Trip Green Friday”. Kan du berätta mer om det?

AM: Ja, det är ett intressant ämne. På grund av alla miljökatastrofer hade vi en stark känsla av att vi behövde göra något nytt. Under hösten pratade alla om Black Friday, men när vi hörde de orden kunde vi bara tänka på svartbrända skogar och fält. Med tanke på allt som pågick under den här tiden, inte bara i Amazonas utan även i Australien, så tyckte vi att idén om ”Black Friday” inte lät så trevligt. Nej, vi ville skicka ett positivt och produktivt budskap till alla människor i branschen. Därmed föddes idén om E-Trip Green Friday. Vi lanserade programmet i november och ändrade Black Friday till Green Friday.Tanken var att främja miljömedveten konsumtion genom att kompensera för miljöpåverkan för alla inköp under hela november genom att plantera träd. Vi startade en kampanj som utmanade marknaden, och vi bad ett stort antal företag att delta. I slutändan deltog 14 företag från olika verksamhetsområden i Brasilien och resultatet var att 1 500 träd planterades på 8 000 m² yta i Atlantskogen. Under Green Fridays första år deltog storföretag som Air France-KLM, Movida, Gol med flera. Det här nya samarbetet med Egencia och våra vänner i alla EGA-länder kommer vid en perfekt tidpunkt och hjälper oss att göra E-Trip Green Friday till en global rörelse som får turistbranschen att bryta nya banor för hållbara miljöåtgärder. Det känns fantastiskt!

WW: Alexandre, tack till dig och ditt team på Tour House för allt ni har gjort för Egencias kunder och för att skapa hållbarare affärsreseprogram!

Var detta innehåll användbart?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta oss.