Skip to main content

Minska koldioxidutsläpp med vårt verktyg för flyg och tåg

Egencia lanserar ett nytt verktyg för att jämföra flyg med tåg, för hållbarare resor

2 min
Publicerades: 24 October 2021
Air vs. Rail Comparator Tool for Sustainable Travel

Av Kenza Samiry, Senior Product Manager

Hållbarhet har högsta prioritet för många myndigheter och organisationer, och trycket är högt på resebranschen att göra stora framsteg för att minska koldioxidutsläpp. Som Product Manager med fokus på hållbarhet är mitt uppdrag att hjälpa våra kunder forma sin företagskultur och sina resevanor så att affärsresor hanteras på ett hållbarare sätt. För att hjälpa resenärer fatta miljövänliga resebeslut erbjuder vi ett flertal hållbarhetsfunktioner och -initiativ, som hjälper kunderna att spåra och minska sina koldioxidutsläpp. Bland dessa ingår koldioxidspårning på bokningssidan, möjligheten att filtrera efter elbilar och laddningsstationer i sökverktyget, ett rapporteringsverktyg för koldioxidutsläpp, särskild konsulthjälp och initiativ för att balansera koldioxidutsläpp.

Vi arbetar vidare med vårt uppdrag att hjälpa kunder minska sitt klimatavtryck genom att lansera en ny funktion, som gör det möjligt för resenärer och resebeställare att välja ett annat transportsätt än flyg när detta kan göra resan hållbarare och effektivare. Det här kommer att hjälpa organisationer att minska sina koldioxidutsläpp, uppnå sina hållbarhetsåtaganden och spara tid när det går fortare att resa med tåg än med flyg.

Vad är det som är nytt?

Vi har samarbetat med våra kunder för att ta fram en funktion som jämför flyg med tåg och meddelar resenären eller resebeställaren när ett tågalternativ finns tillgängligt för samma flygresväg. Genom att ha tillgång till ett resealternativ med tåg kan resenärer och resebeställare utforma grönare och effektivare resor, och därmed minska sin inverkan på miljön.

Hur fungerar det?

När en resenär eller resebeställare söker efter ett flyg, till exempel från London till Paris, visas en banner högst upp i sökresultaten som hänvisar till alternativet med tåg. Den nya funktionen gör det lättare att välja alternativet med tåg och skapar grönare resor – helt utan extra arbete eller kostnader. Detta hjälper våra kunder att minska sin miljöpåverkan från flygrelaterade koldioxidutsläpp avsevärt.

Vad var det som drev utvecklingen av denna funktion?

Vårt uppdrag är att göra det lättare för våra kunder att välja alternativa reselösningar och miljövänligare transportsätt, så att de kan minska sin miljöpåverkan och uppnå sina företagsmål. Det här är framtiden inom hållbart affärsresande, och vi är glada över att Egencias kunder kommer att bli pionjärer i området.

Egencia fortsätter att hjälpa kunder uppnå sina hållbarhetsmål genom en plattform som minskar klimatavtryck och gör det möjligt för resenärer att välja hållbara transportsätt för sina affärsresor. Om du vill ha mer information om våra verktyg kan du besöka vår sida om hållbarhet för affärsresor.

Var detta innehåll användbart?
1

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta oss.