Skip to main content

Svenskar saknar sin säng mer än husdjuret på affärsresan

2 min
Publicerades: 15 September 2020
Ämne: Blogg
dog_on_bed.jpg
Stockholm 24 augusti 2017 - Egencia, som driver affärsresesegmentet inom Expediakoncernen, presenterar nu resultaten från årets undersökning kring affärsresenärers resvanor.
I undersökningen kom det fram att nästan hälften (48 procent) av svenskarna saknar sin partner och 40 procent sina barn på affärsresan. Undersökningen visar också att sängen är mer saknad än husdjuret. Så många som en tredjedel uppger att de saknar sin egen säng mest medan över 15 procent säger att det är husdjuret man saknar allra mest. I jämförelse med de brittiska affärsresenärerna så är den egna sängen mer saknad än bland svenskarna (över 40 procent av britterna). Däremot så är saknaden av barnen lägre bland britter och endast en tredje del anser att det är barnen man saknar mest.
Resenärernas nöjdhet är nyckeln till framgångsrik Travel Management. Om resenärerna är nöjda och kan vara produktiva på resan så får företagen större avkastning på sin investering i affärsresor. Vi fokuserar på att leverera det som affärsresenärerna behöver allra mest, även om de inte kan ta med sin egen säng på resan, säger Michael Schüller, VD för Egencia i Sverige.
Genom att erbjuda ett lättanvänt allt-i-ett verktyg ger Egencia sina kunder möjligheten att maximera tiden hemma med sina nära och kära. Istället för att spendera tid på att planera nästa resa kan den användas till att laga mat med familjen, något som nästan 15 procent av de svenska affärsresenärerna uppger sig sakna när de är iväg. Mer information om undersökningen hittar du här.   * Undersökningen har gjorts av Northstar på uppdrag av Egencia. Totalt har 4521 affärsresenärer, i åldrarna 18 år och äldre, tillfrågats i Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Norge, Singapore, Sverige, Storbritannien och USA. Totalt cirka 500 respondenter per land. Undersökningen genomfördes på nätet under perioden april till och med maj 2017.  
Om Egencia
Egencia tar affärsresan till nya höjder genom att erbjuda en uppkopplad och produktiv upplevelse. Egencia sätter resenärerna i fokus genom att kontinuerligt utveckla effektiva och användarvänliga lösningar. Med konsumentinsikter och teknologiinvesteringar från moderbolaget Expedia group kopplar Egencia samman allt som affärsresenärer behöver - utbud, teknologi, service och rapportering - på en och samma plats. Egencia erbjuder tjänster i 65 länder. För mer information, besök www.egencia.se eller Egencias blogg. © 2017 Egencia LLC. Alla rättigheter förbehållna. Egencia och Egencias logotyp är antingen registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Expedia, Inc. i USA och/eller andra länder. Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare.
För mer information var vänlig kontakta:
Anne McElroy-Arnaud, Egencia Europe | E-post: a.mcelroyarnaud@egencia.com | Telefon: +33 (0)1 73 01 02 21 Carsten Carlsson, H+K Strategies Stockholm | E-post: carsten.carlsson@hkstrategies.com | Telefon: +46 (0)708 93 50 22  
Var detta innehåll användbart?
0