Skip to main content

Optimera affärsreseprogram för hållbarhet

Egencia lanserar expertkonsulttjänster för hållbarhet

4 min
Publicerades: 21 October 2021
Egencia-Consulting-Business-Travel1.jpg

Egencia och Egencia Global Alliance kommer att kompensera för miljöpåverkan av alla deltagare som besöker Egencias monter på Business Travel Show genom att plantera 5 000 träd i Atlantskogen i Brasilien.

London, 26 februari 2020 – Idag presenterar Egencia®, affärsreseavdelningen från Expedia Group™, en konsulttjänst med fokus på hållbarhet från Egencia Consulting. Denna tjänst omfattar ett program i fyra delar som hjälper kunder att skapa hållbarare reseprogram. För att i samband med detta tillkännagivande bidra till Expedia Groups koldioxidneutralitet planerar Egencia att tillsammans med Tour House of Brazil och andra medlemmar i Egencia Global Alliance (EGA) plantera 5 000 träd i Atlantskogen i Brasilien. Det här åtagandet kommer att kompensera för de resor som gjorts av deltagarna som besöker Egencias monter under det två dagar långa evenemanget. Egencia Consulting har hjälpt Travel Managers att optimera sina affärsreseprogram med avseende på hållbarhet sedan 2016, och idag görs detta program tillgängligt för alla kunder. Programmet utökar antalet verktyg som Travel Managers har till sitt förfogande för att skapa hållbarare affärsreseprogram. Det finns bland annat en arbetsyta för koldioxidutsläpp i Egencia Analytics Studio med separata instrumentpaneler för hotell och flyg. En ny instrumentpanel för tåg kommer att släppas under våren. ”Våra Travel Managers ber oss om råd för att skapa hållbarare affärsreseprogram varje dag.   Med hållbarhetserbjudandet från Egencia Consulting får de expertråd från branschspecialister” säger Manuel Brachet, Vice President of Account Management på Egencia. ”Vi arbetar för att hjälpa våra kunder uppnå sina hållbarhetsmål inom en mängd olika områden som rör affärsresor, i dag med hjälp av realtidsrapporter och rådgivning om koldioxidutsläpp och i morgon med verktyg och analyser som gör det möjligt att fatta hållbarare resebeslut.” Egencia Consultings hållbarhetserbjudande hjälper dig att optimera ditt reseprogram genom att tillhandahålla analyser inom fyra nyckelområden:

  • Miljön: Införliva hållbarhet i din resepolicy, till exempel med hjälp av vägledning om hur du kan välja direktflyg i stället för flyg med mellanlandningar samt boka miljövänliga hotell och hybridbilar.
  • Människor: Skapa en miljömedveten arbetskultur, till exempel genom att optimera affärsresorna och se till att de anställda är kulturellt medvetna och välmående.
  • Vinst: Planera inför olika scenarier och ta hänsyn till policyförändringars effekter på ekonomin samt resenärernas välbefinnande och produktivitet.
  • Resultat: Mät policyförändringarnas inverkan, såsom effekterna av att ha färre resenärer per affärsresa eller spåra miljöpåverkan per team och avdelning.

”Vi ville ha ett hållbart affärsreseprogram som hanterade mer än bara flygresor, så vi bestämde oss för att fokusera på hotell” säger Peggy Gabriel, Global Category Manager FM & HR Services på Vattenfall. ”Vi arbetade med Egencia Consulting för att sätta upp hållbarhetsmål, jämföra dessa med hotellmarknaden och utvärdera våra resultat. Det viktigaste var att vi gjorde våra prioriterade hållbara hotell synliga i vårt bokningssystem online, vilket införlivade hållbarhet i kärnan av vårt reseprogram.” Egencia Consulting ger råd för alla typer av reseprogram, vare sig de är enkla eller välutvecklade, genom en rad tjänster som tillhandahålls av ett team av branschspecialister. Ett mer djupgående verktyg för resultatanalys, som jämför med konkurrenter och resten av branschen, finns tillgängligt för mer välutvecklade affärsreseprogram. Egencia och Expedia Group har anpassat sig efter åtta av FN:s globala mål för hållbar utveckling, som bland annat omfattar miljöskydd, god utbildning för alla och ökad jämlikhet. Under 2019 donerade Expedia Group miljontals dollar till initiativ som Conservation International och Para la Naturaleza. För att fira karnevalen i Brasilien och festen med karnevaltema på Business Travel Show kommer Egencia, Tour House (den brasilianska EGA-partnern) och andra partners från EGA-nätverket att plantera 5 000 träd i Atlantskogen i Brasilien. Besök Egencias monter B530 på Business Travel Show, som hålls på Olympia London, eller läs mer om Egencia Consultings hållbarhetserbjudande. Om Egencia Egencia, affärsresedelen av Expedia Group, ser på affärsresor på ett helt nytt sätt för att göra resenärerna gladare och affärsreseprogrammen framgångsrikare. Egencia erbjuder en personligare upplevelse genom smidig tillgång till världens relevantaste resealternativ. Vi fokuserar hela tiden på våra kunder och erbjuder utmärkt kundservice och innovativa reseverktyg, som hjälper dig att öka besparingarna och förbättra efterlevnaden av resepolicy. Egencia hjälper stora och små företag i fler än 60 länder. Besök vår hemsida på egencia.se, följ oss på Twitter och LinkedIn och läs om våra nytänkande metoder i vår blogg. © 2020 Egencia LLC.  Med ensamrätt. Egencia och Egencias logotyp är registrerade varumärken eller varumärken tillhörande Expedia, Inc. i USA och/eller andra länder.  Alla andra varumärken tillhör respektive ägare. Mediakontakter Siarah Khan | Global Senior Comms Manager | sikhan@egencia.com Brandie Gonzales | Global Senior Comms Manager | bragonzales@egencia.com

Var detta innehåll användbart?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta oss.