Skip to main content

American Express Global Business Travel förvärvar Egencia

American Express Global Business Travel har lämnat ett erbjudande om att förvärva Egencia från Expedia Group

3 min
Publicerades: 04 May 2021
amx-gbt

London, Storbritannien; Seattle, Washington – 4 maj 2021 American Express Global Business Travel (GBT) har lagt ett bindande bud på att förvärva Egencia, Expedia Groups affärsreseavdelning. Som en del av transaktionen blir Expedia Group aktieägare i GBT och ingår ett långsiktigt strategiskt samarbete med företaget.

Affären gör Egencia, en ledande digital affärsresebyrå, till en del av GBT-familjen. GBT kommer att fortsätta investera i Egencias varumärke, personal och teknologi som en del av världens ledande affärsreseplattform.

Paul Abbott, VD för GBT, säger: ”Vår strategi är att erbjuda kunderna oslagbara valmöjligheter genom att ha de bästa lösningarna för varje affärsreseprogramssegment som vi jobbar med. Vi välkomnar Egencia som branschens ledande digitala affärsreseplattform.”

”Egencia stärks av GBT:s kompletterande teknologi, företagskapacitet och toppmoderna utbud. Detta skapar nya möjligheter både för kunder på multinationell nivå och för små och medelstora företag (SME), såväl som för leverantörer och den talangfulla personalen hos båda organisationer.”

GBT och Egencia kommer tillsammans att erbjuda omfattande teknologi- och kundlösningar inom varje segment i affärsresebranschen. Egencias samarbete med GBT:s Supply MarketPlace, en av världens största källor till utbud och upplevelser för affärsresenärer, ger kunderna större valmöjligheter och leverantörerna bättre åtkomst till företagskunder.

Samtidigt gör kombinationen av Egencias plattform med GBT:s Neo Technology Group att företaget är väl placerat för att skapa de bästa lösningarna för framtidens affärsresor.

Så här säger Ariane Gorin, President, Expedia Business Services: ”Vi ser fram emot den potentiella transaktionen samt vad GBT och Egencia skulle kunna uppnå tillsammans, i samband med att Expedia Group arbetar för att förenkla vår verksamhet och vara en ledare inom alla våra verksamhetsområden. Kombinationen av GBT:s ledande lösningar med Egencias utmärkta teknologi och team skulle kunna skapa världens bästa affärsreseutbud för kunder och leverantörer.”

”Samtidigt skulle ett utökat långtidsavtal för boendeutbud med Expedia Partner Solutions (EPS) förbättra GBT:s Supply MarketPlace och bidra på ett betydande sätt till Expedia Groups mål att hjälpa företag över hela ekosystemet.”

”Expedia Group tror starkt på att resandet kommer att återupptas i stor skala, inklusive i affärssammanhang. Vi ser fram emot att potentiellt bli delägare i GBT och inleda ett långsiktigt arrangemang för att stärka Egencia och GBT, på samma sätt som vi gör för tusentals andra reseföretag”, tillägger Ariane.

Diskussioner om den föreslagna affären kommer att föras mellan Expedia Group och Egencia, tillsammans med deras personalrepresentanter, och affären kommer även att granskas av tillsynsmyndigheter och påverkas av slutliga villkor.


Mediekontakter:

American Express Global Business 
KWT Global 
GBTUS@kwtglobal.com 
+1 929 3584068

Expedia Group 
press@expedia.com

Om American Express Global Business Travel

American Express Global Business Travel (GBT) är världens ledande företagspartner för affärsreseprogram. Vi hjälper företag och deras anställda att lyckas genom att se till att resenärerna är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Vi håller globala företag i rörelse genom kraftfullt stöd från reseexperter i mer än 140 länder. Företag i alla storlekar och på alla platser litar på GBT i arbetet med affärsreseprogram, när de organiserar möten och evenemang samt när de får vägledning inom affärsresor. 
Gå till amexglobalbusinesstravel.com för mer information om GBT, och följ @amexgbt på Twitter, LinkedIn och Instagram.

Om Expedia Group

Företagen inom Expedia Group, Inc. (Nasdaq: EXPE) hjälper alla, överallt med resor genom vår globala plattform. Vi drivs av övertygelsen att resor har en positiv inverkan, och vi hjälper folk att uppleva världen på nya sätt och skapa starka band. Vi erbjuder branschledande tekniklösningar som hjälper våra samarbetspartners att växa och lyckas, samtidigt som resenärerna får minnesvärda upplevelser. I Expedia Groups familj av varumärken ingår: Expedia®, Hotels.com®, Expedia® Partner Solutions, Vrbo®, Egencia®, trivago®, Orbitz®, Travelocity®, Hotwire®, Wotif®, MrJet®, CheapTickets®, Expedia Group™ Media Solutions, Expedia Local Expert®, CarRentals.com™ och Expedia Cruises™.

© 2021 Expedia, Inc., ett företag i Expedia Group. Med ensamrätt. Alla varumärken tillhör respektive ägare. CST: 2029030-50

Var detta innehåll användbart?
0