Skip to main content

Maskininlärning Ger Besparingar för Egencia-kunder

Egencia optimerar bokningsupplevelsen och tillämpar maskininlärning för att skapa större besparingar för kunderna

4 min
Publicerades: 15 September 2020
18EG559_HAR_Image_ComparisonHotel_phase04_310518_v01-e1573703477287.jpg
  • Egencia Savings Finder för flyg har öppnat upp för mer intäkter från affärsreseprogram genom automatisk ombokning av billigare biljetter. Det har sparat kunder miljontals dollar sedan lanseringen i våras, och Egencia uppskattar att de totala besparingarna kan fördubblas till slutet av 2020.
  • Egencia Smart Mix för hotell har hjälpt kunder att spara tusentals kronor genom att optimera sök- och sorteringsresultat. Egencia uppskattar att kunder kan spara över en miljon dollar till första halvan av 2020.

Bellevue, Washington, 14 november 2019 – Idag informerar Egencia®, affärsreseavdelningen på Expedia Group™, om besparingar för kunderna genom Egencia Savings Finder för flyg och Egencia Smart Mix. Dessutom meddelar företaget att de testar Egencia Savings Finder för hotell.

Savings Finder för flyg öppnar upp för mer intäkter för affärsreseprogram genom att tillämpa maskininlärningsteknologi för att automatiskt spåra prisvariationer och omboka biljetter utan någon åtgärd från affärsresenären eller resebeställaren. När Savings Finder identifierar ett lägre pris inom ett genomsnitt av de första sju dagarna efter bokning[1], bokar den automatiskt om med samma bekvämligheter och biljettklass. Sedan lanseringen av Savings Finder för flyg tidigare i år har kunder gjort besparingar på miljontals dollar. Baserat på dessa resultat kan de förväntade totala besparingarna dubbleras till slutet av 2020.

”Företag vill ta vara på allt värde från sin affärsresebudget”, säger Mark Hollyhead, Chief Operating Officer och SVP of Customer Success på Egencia. ”Genom att skapa innovationer som Egencia Savings Finder kan vi hjälpa våra kunder att utnyttja värdet av sitt reseprogram till fullo. Varje dollar vi sparar när en flyg- eller hotellbokning ombokas till ett lägre pris är viktig och gör att våra kunder bokar fler resor och ägnar mer tid åt att engagera leverantörer, kunder och anställda.”

Efter succén med Savings Finder för flyg, kommer Savings Finder för hotell att vara tillgänglig som ett test för ett begränsat antal kunder under det fjärde kvartalet 2019, med avsikt att lanseras för alla kunder under det första kvartalet 2020. Den nya funktionen påminner om Savings Finder för flyg och bokar automatiskt om ett bokat hotellrum till ett med samma bekvämligheter om en prissänkning upptäcks.

Antalet maskininlärningsbaserade funktioner som ger förmåner för kunder i hela världen blir bara större och större, och Smart Mix använder kraftfulla algoritmer och maskininlärning för att ge affärsresenärer en snabb och intuitiv bokningsupplevelse. Funktionen analyserar på ett smart sätt data från enkla och komplexa scenarier och kan ta hänsyn till resenärernas personliga preferenser och företagets resepolicy för att leverera smartare sökresultat.

Sedan lanseringen i våras har Smart Mix för hotell hjälpt Egencias kunder att spara hundratusentals dollar. Egencias kunder uppskattas kunna spara över en miljon dollar till mitten av 2020.

Smart Mix tillämpas också vid flygsökningar. Baserat på en optimering genomförd av Smart Mix förbättrades antalet flyg som valdes bland de tio främsta sökresultaten i Nordamerika med 13 procent sedan Egencia Smart Mix för flyg lanserades i somras, vilket tydligt visar att relevans är lika viktigt som pris.

”Vi vet att affärsresenärer inte har tid att titta igenom kanske tusentals resultat, för att hitta det bästa alternativet till det bästa priset inom deras policy”, säger Alex Kaluzny, SVP och Chief Product and Technology Officer på Egencia. ”Egencia ser det som sin uppgift att leverera innovativa lösningar, som Egencia Smart Mix, som förenklar bokningsupplevelsen och hjälper våra kunder att spara tid och pengar.”

Travel Managers kan se förmånerna som Savings Finder och Smart Mix innebär för deras affärsreseprogram i Egencia Analytics Studio. Den här datavisualiserings- och analystjänsten ger Travel Managers direkt åtkomst till information om besparingar per kvartal, inklusive en översikt och mer detaljerad information om populära resvägar. Den gör det möjligt att använda ett affärsreseprogram fullt ut och att skapa en positiv cirkel av mervärde för företaget och dess resenärer.

Om Egencia

Egencia, affärsreseavdelningen på Expedia Group, ser på affärsresor på ett helt nytt sätt för att göra resenärerna gladare och affärsreseprogrammen framgångsrikare. Egencia erbjuder en personligare upplevelse genom smidig tillgång till världens relevantaste resealternativ. Vi fokuserar hela tiden på våra kunder och erbjuder utmärkt kundservice och innovativa reseverktyg, som hjälper dig att öka besparingarna och förbättra efterlevnaden av resepolicy. Egencia hjälper stora och små företag i fler än 60 länder. Besök vår hemsida på egencia.se, följ oss på Twitter och LinkedIn och läs om våra nytänkande metoder i vår blogg.

© 2019 Egencia LLC.  Med ensamrätt. Egencia och Egencias logotyp är registrerade varumärken eller varumärken tillhörande Expedia, Inc. i USA och/eller andra länder.  Alla andra varumärken tillhör respektive ägare.

Mediakontakter

Brandie Gonzales | Global Senior Comms Manager | bragonzales@egencia.com

Siarah Khan | Global Senior Comms Manager | sikhan@egencia.com


[1] I Nordamerika utförs ombokningarna under den första avbokningsperioden på 24 timmar

Var detta innehåll användbart?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta oss.