Skip to main content

Spara tid med enklare profilhantering

3 min
Posted: 28 September 2018
Topics: Blogg
2018-simpler-profile-management-egencia.jpg

En av de mest tidskrävande delarna med att arbeta med affärsreseprogram är att hantera resenärsprofiler. Om du är en Travel Manager som kämpar med att använda funktionen LETARAD i Excel för att registrera nya användare eller komplicerade HR-flöden kan det här vara en god nyhet för dig: Egencias självservicelösning för profilhantering tillhandahåller verktyg för att uppdatera, ta bort och skapa flera profiler samtidigt direkt på Egencias hemsida.

Samma profil används överallt

Alla Egencias användare har en enda profil som innehåller all information oavsett vilken kanal de använder för att boka sina resor (online, offline eller via appen). Profilen innehåller personuppgifter, passuppgifter, företagets resepolicy, bokningsgodkännare, bonuskort och reseönskemål.

  • Om dina resenärer behöver hjälp får de personanpassad service. Egencias avancerade programvara för telefon- och servicecenter gör det möjligt att identifiera resenärer så snart de ringer.  Det gäller även när de är ute och reser. Om resenärens profil är uppdaterad med det aktuella telefonnumret kommer resekonsulten att kunna identifiera dem och de behöver inte oroa sig om att besvara säkerhetsfrågor eller ha resplansnumret framför sig.
  • De kommer även att spara tid eftersom våra konsulter känner till deras preferenser och har tillgång till information om deras resor, företagspolicy och godkännandeprocess som de automatiskt kan tillämpa på deras bokningar.
  • Dina resebeställare kan också dra fördel av den här typen av användarprofil eftersom de snabbt kan se information om en resa som de har arrangerat för en resenär, både online och i Egencias app, när de är på resande fot.

Grundstenen för integrering

Hur kan du göra det enkelt för dina resenärer att boka resor på alla typer av enheter och samtidigt kunna se om företagets policy, godkännande och reseönskemål uppfylls? Hur kan du vara säker på att din affärsresebyrå får tillgång till och kan leverera samma information över alla bokningskanaler? Svaret är via en riktigt integrerad lösning som även inkluderar synkronisering med det globala distributionssystemet (GDS). Dessvärre tillhandahåller andra affärsresebyråer och onlinebokningsverktyg ofta många olika system, många olika aktörer och ingen enskild profil som används överallt.  Vill du veta mer om konceptet ”digital affärsresebyrå”? Läs Michael Gulmanns senaste artikel och se videon med hans framträdande på GBTA för att lära dig mer. 

Enkel självservice

Hur enkelt är det att hantera nya användare, avregistreringar och ändringar i ditt program när ditt företag väl har kommit igång? Hos Egencia behöver du inte konfigurera dyra eller komplicerade HR-flöden. Vårt verktyg för masshantering av data gör det möjligt att skapa, uppdatera och ta bort profiler på bara några minuter.  Detta ingår i standardutbudet för alla kunder. För dig som är Travel Manager innebär detta att du inte behöver slösa tid på tråkig profilhantering och att du i stället kan fokusera på mer betydelsefulla aspekter av ditt affärsreseprogram. Du kan se dina resenärers profildata på begäran och får tillgång till effektiva verktyg som hjälper dig att spara tid. Se den här videon för en snabb överblick över alla verktyg för resehantering som vi har utvecklat för att göra ditt liv enklare och som kan användas både online och offline på begäran.

Känner du till något program för profilhantering som är fullständigt integrerat och har självservicefunktioner för onlineanvändning? Det gör vi! Tveka inte, kontakta din Account Manager för att lära dig mer om de här funktionerna och klicka här för att be om att få en demo av hela Egencias lösning.. Vill du veta mer? Se den här artikeln på LinkedIn av Natasha Samuel (Senior Product Marketing Manager på Egencia) om tre saker med profilhantering som ger Travel Managers huvudvärk.