Skip to main content

Affärsresor och trendanalys under covid-19

Trendspårare för affärsresor under covid-19

3 min
Publicerades: 22 September 2021
Business Travel Industry COVID19 Dashboard

Så här använder du översikten

Som en person som är involverad i att hantera företagets affärsresor, är du ansvarig för att definiera och efterleva policyer för affärsresor när den globala ekonomin anpassar sig till situationen efter covid-19. Det är viktigt att se till att du har en tydlig överblick över affärsresemiljön medan den förändras. Du behöver svar på frågor som följande:

  • Vilka länder ser en ökning i affärsresor? Om företag i din region börjar resa igen kan det tyda på att ekonomin börjar att återhämta sig, vilket innebär att du också kommer att vilja börja planera för att återuppta affärsresorna.
  • Reser mina konkurrenter redan eller förbereder de sig för att återuppta resorna? Om din bransch är på listan över de som reser eller förbereder sig för att resa, kan du ha interna diskussioner om företagets resestrategi med verklig data.
  • Vart reser företagen och hur ser förköpsperioden ut per produkt för flyg, tåg och hyrbil? Denna information hjälper dig att fatta beslut om företagets resepolicy och att göra potentiella besparingar på resekostnader.

Egencias kraftfulla teknologiplattform gör att vi kan samla in detaljerad data om resebokningar i världen. Genom att analysera denna data kan vi upptäcka globala trender som påverkar affärsresor. Denna information är viktigare än någonsin när vi tar oss igenom de osäkra tiderna under pandemin, så vi delar med oss av dessa analyser och information hämtad från våra undersökningar. Från den här sidan har du åtkomst till datan och analyserna.

Med en plattform för visuell analys sammanställer vi en översikt som spårar trender inom affärsresor i världen och ger en tydlig bild av situationen för affärsresemiljön. Med dessa analyser kan du fatta välgrundade beslut om företagets nuvarande affärsresestrategi så att du kan justera affärsreseprogrammet och till exempel ändra bokningsperioder.

Trendspårare för affärsresor

Visa översikten i ett nytt fönster

Datan uppdateras var 30:e dag baserat på resedata från transaktioner med Egencia och ger tre vyer av resedata på global och regional nivå:

  • länder som återupptar resandet
  • trender inom affärsresor

Du kan ändra vy för att visa skräddarsydd information för dina behov såsom vyer på global/regional nivå (AMER/APAC/EMEA) och landnivå (USA, DE/FR/UK).

Egencias resurser

Oavsett var ditt företag befinner sig i processen med att börja resa igen, erbjuder Egencia aktivt stöd till kunder och Travel Managers överallt.

Dags att börja resa igen?

  • Checklista: återuppta resandet. I samband med att företagets resenärer ger sig ut i världen igen kan du använda Egencias checklista om att återuppta resandet. Checklistan föreslår fem proaktiva steg som du kan ta i förberedande syfte.
  • Egencia Travel Advisor. Egencia har lanserat ett särskilt verktyg för covid-19, Egencia® Travel Advisor, för att hjälpa våra kunder att minska riskerna genom att kontrollera reseråd som påverkar särskilda avreseorter och destinationer. Utöver verktygen för planering och efterforskning har Egencia bäddat in rekommendationer i bokningsupplevelsen för att hjälpa resenärerna att fatta kloka beslut.
  • Den ultimata guiden till att börja resa igen. Denna stegvisa guide hjälper dig att få företagets personal att resa igen.

Planerar du att resa snart?

Inga resor på gång?

Egencia förbehåller sig rätten att ändra eller avbryta publiceringen av Egencias trendspårare för affärsresor när som helst utan förvarning.

Var detta innehåll användbart?
0