Skip to main content

Varför ett stort reseutbud ger besparingar för affärsresor

Hur ett omfattande flyg- och tågutbud ger besparingar för affärsresor

4 min
Publicerades: 22 May 2020
benefit-from-airr-and-rail-savings.jpg

För många företag innebär förberedelserna för resor efter covid-19 ändrade prioriteringar. Stöd för resenärer, säkerhet och trygghet står högst upp på listan, tillsammans med ett skarpt fokus på utgiftskontroll och besparingar.

Med Egencia kan ditt företag utnyttja ett omfattande transportutbud som hjälper till med både besparingar och säkerhet. Från visuell data- och rapporteringsteknologi till Egencias resenärsspårning och aviseringar, ger vi möjlighet att kontrollera utgifter och riskhantering, allt på en plats, vilket sparar både tid och pengar till ditt företag.

Se till att ditt företag får största möjliga värde från er affärsresebyrå. Hämta checklistan för affärsresebesparingar.

Ett utbud som stöder dina resepolicyer

På Egencia erbjuder vi utbud från i genomsnitt 290 flygbolag. Det innebär att 290 flygbolag och tusentals flyg är tillgängliga med bara en knapptryckning för dina Travel Managers, resebeställare och affärsresenärer. Dessutom underlättar vår affärsreselösning efterlevnaden av resepolicyn, eftersom den är inbyggd i systemet. Det sparar tid och minskar stressen för dina resebeställare, och företaget sparar pengar på sina resekostnader. Bokningar inom och utanför policy flaggas tydligt, så om till exempel ditt företags resepolicy innefattar att dina resenärer måste välja lägsta tillgängliga pris, är det vad de kommer att se först.

”Det fanns så många policyer inom företaget så att ingen hade möjlighet att lära sig dem utantill. Med Egencia behöver vi inte komma ihåg dem själva. Policyn finns här i plattformen.”

Tricia Lim, VP för affärsplaneringsavdelningen på NTT Singapore

Besparingar i tid och pengar på NTTS

Vi arbetade med NTT Singapore för att säkerställa att deras affärsreseprogram var flexibelt och gav besparingar både i tid och pengar. Vår lösning rekommenderar automatiskt affärsresealternativ baserat på den lägsta kostnaden och i enlighet med NTTS resepolicy.Vi gjorde besparingar på flyg på 27–58 procent åt NTT Singapore under ett år. Tidsbesparingarna var också betydande. Från över en timme per bokning med resegodkännanden fram och tillbaka, till cirka15 minuter per bokning, inklusive godkännande. Spara tid och pengar på flyg Egencia Savings Finder for Air använder maskininlärning för att ge genomsnittliga besparingar på 14 procent per flyg.* Om du till exempel redan har bokat ett flyg kommer Savings Finder-teknologin att spåra ändringar i flygpriserna och boka om flyget åt dig till ett lägre pris om ett sådant skulle bli tillgängligt. Ingen åtgärd krävs från dig, och sittplats och klass förblir desamma.

Spara tid och pengar på land

Även om dina affärsresenärer inte flyger behöver de kunna ta sig från a till b för lyckas med sina uppdrag. Genom våra samarbeten med aggregatorer som Amadeus, SilverRail och BeneRail erbjuder vi tågresor via 80 tågbolag över hela världen. Vi hjälper dina resenärer att hitta bilar också, med över 35 000 biluthyrningsplatser runtom i världen. Att hyra en bil är enkelt för dina resenärer. Vår data visar hela 89 procent onlineupptag för biluthyrning.

Se fördelarna med ett samlat utbud

Genom att erbjuda ett omfattande utbud, allt på en plats, kan ditt företag spara mycket tid för Travel Managers och resenärer. Tid som de kan lägga på att vara produktiva i sina roller, öka affärsverksamheten och hjälpa företaget att frodas. En lättanvänd, välbekant upplevelse som uppmuntrar till onlineanvändning. Och med ditt utbud, din bokning och din rapportering i en enda lösning, kan ditt företag få en övergripande bild av resebeteendet. Det är en översikt som innehåller kritisk rapportering om var resenärer har varit och vart de planerar resa, så att ditt företag kan erbjuda säkerhet och planera för riskhantering.

En komplett översikt över dina reseutgifter

Att spara tid och pengar på resebokningar låter förstås lysande i teorin, men om det är så att du fortfarande ägnar en massa tid åt att räkna ut hur mycket ditt företag spenderar på olika researrangemang så har vi en enkel lösning som kan hjälpa dig. I Egencia Analytics Studio får du rapporter om en rad olika aspekter av ditt affärsreseprogram som hjälper dig att hitta områden där företaget kan bli mer kostnadseffektivt. Med Analytics Studio kan du enkelt spåra nyckeltal med instrumentpaneler för flygresor, hotellvistelser, tågbiljetter och biluthyrning, så att du vet exakt hur ditt företag presterar när det gäller efterlevnad, upptag, utgifter och besparingar. Med instrumentpanelerna för prestandamätning får du lättlästa visualiseringar som visar vilka resvägar som är vanligast, vilka städer resenärerna oftast besöker och hur mycket andra betalar för samma resor. Detta hjälper dig att se hur effektiv din resepolicy är och utnyttja data i förhandlingar med leverantörer.

”Egencia gör att jag lyckas tack vare att jag har all data jag behöver vid mina fingertoppar, oavsett om det handlar om att erbjuda säkerhet, om att ändra utgifter, om att ta en resenär från a till b eller att ta sig till en kund som kan hjälpa oss att utöka vår verksamhet.”

Joy Anzinger, Senior Manager of Global Travel, Splunk

Hämta vår viktiga checklista för affärsresebesparingar för att bedöma om du missar besparingsmöjligheter och upptäcka varför ett brett transportutbud bara är ett av många sätt att spara på affärsresor.

*Siffror från räkenskapsåret 2019

Var detta innehåll användbart?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta oss.