Skip to main content

Snabb leverans: Att möta kundernas behov under en kris

Posted: 27 March 2020
innovative-risk-management-technology.jpg

Av Coralie Fornara, Senior Manager, Marketing

Vi befinner oss i en situation vi aldrig tidigare upplevt. Coronaviruspandemin har tvingat företag inom affärsresehantering att anpassa sig i en extrem fart för att hjälpa kunder ta sig igenom den här perioden. Ett flertal team på Egencia har samarbetat för att leverera innovativa teknologilösningar, rapportering och affärsresetjänster som samtliga hjälper Travel Managers att hålla resenärer säkra, få en översikt över företagets situation vad gäller affärsresor samt se till att resenärer kan boka och ta emot uppdaterad information. Vi äger vår reseteknologi, vilket hjälper oss att bygga och leverera dessa innovationer snabbt.  Här följer några exempel på det vi gör:

 • Resenärsspårning — Vi har utökat sökkapaciteten för att tillåta globala sökningar efter land, stad eller ett anpassat område som ritas på en karta. Vi har också lagt till möjligheten att gå tillbaka 30 dagar för att utvärdera resor till områden där covid-19 har stor spridning. Dessutom har vi lagt till en funktion som gör det möjligt att visa information om resenärsbokningar hos ett eller flera flygbolag, inklusive codeshare-flyg, så att du snabbt kan utvärdera hur resenärer påverkas av flygbolag vars verksamhet upphör och/eller som ställer in flyg. Travel Managers kan känna sig trygga med en tydlig och direkt översikt över resenärernas bokningar.
 • Optimering av hotellsökning — Vi har utökat sökfunktionaliteten för att endast visa priser med flexibla avbokningspolicyer som enkelt kan ändras vid behov.
 • Flexibel avbokningspolicy för hotell — Vi har även snabbt skapat möjligheten för självservice online för gratis avbokning av icke-återbetalningsbara bokningar. Egencia ingår i Expedia Group-familjen, så vi har samarbetat med våra hotellpartners för att erbjuda fler återbetalningsbara priser, vilket ger dina resenärer ökad flexibilitet. Resenärer kan enkelt avboka från en webbläsare eller via Egencias app.
 • Hotellstängningar — På grund av den ständigt föränderliga situationen runtom i världen, har vi gjort det enklare för resenärer att undvika boka hotell som vi vet är stängda. I sökresultaten kommer stängda hotell markeras med "Inga priser tillgängliga och dessutom sorteras under de hotell som är öppna och har tillgängliga rum.
 • Rapportering för inställda flyg och hotellpolicyer — På grund av de ständiga ändringarna med inställda flyg och hotellbokningar har Analytics Studio utökats med en rapporteringscentral för covid-19, där Travel Managers kan hämta rapporter med blicken framåt som hjälper dem att förbereda sig inför kommande ändringar. Rapporten för inställda flyg ger detaljerad information om flygtransaktioner som har ställts in av flygbolagen och/eller GDS. Rapporten för hotellpolicyer visar aktiva hotellbokningar och eventuella avbokningspolicyer för hotellet, bruttobokningsvärden samt avbokningsperioder.
 • Ändra och avboka online — Vi har utökat denna funktion efter feedback från kunder, så nu kan resenärer se alla sina resplaner, välja vilken de behöver hjälp med och skicka in sin förfrågan med bara några klick.
 • Särskilt hjälpcenter — För att erbjuda Travel Managers, researrangörer och resenärer särskild uppdatering om situationen kring covid-19 har vi gjort sidorna i vårt hjälpcenter På de här sidorna finns sammanfattningar av flexibla resepolicyer för flygbolag, hotell och tåg samt råd och information om avbokning och ombokning. Vi uppdaterar dem i realtid så fort ny information blir tillgänglig, så det kan vara värt att spara hjälpcentret bland dina genvägar eller bokmärken.
 • Reseaviseringar — Vi har under en lång period erbjudit reseaviseringar för riskhanteringoch resestörningar som orkaner, strejker eller andra kritiska händelser. Nu har våra team gjort allt de kunnat för att hjälpa kunder och resenärer få tillgång till den information de behöver för att fatta beslut och vidta åtgärder. Vi har snabbt introducerat uppdateringar med nya funktioner och resetips som kan hjälpa affärsresenärer ta kontroll över sitt resande. Vi publicerar även dagliga uppdateringar för Travel Managers om ändringar.
 • Virtuella evenemang och webbinarier — Vi har lagt till dessa evenemang och webbinarier för att hjälpa våra kunder dela med sig av sina managementtips under pandemin och riskhantering för att påminna våra kunder om hur risker kan minimeras. Gå till vår hemsida och våra kanaler på sociala media för att ta del av virtuella evenemang som tar plats varje vecka runtom i världen.
 • Kundserviceklienter — Under de senaste veckorna har vi utfört vår kontinuitetsplan vilken har gjort det möjligt för allavåra affärsresekonsulter att hemifrån hjälpa våra kunder runtom i världen.
 • Nätverk online — Vi uppmanar alla Travel Managers att gå med i Egencia Connect nätverk online för att nätverka, dela med sig av tips, ta del av nyheter från Egencia och mycket mer. Vårt nätverk finns för närvarande endast tillgängligt på engelska, men alla som är bekväma med engelska uppmanas att gå med.
 • Översättning dygnet runt — Som globalt företag har vi turen att ha anställda som pratar många språk från världens alla hörn. Med vår globala kundbas är det viktigt för oss att se till att information finns tillgänglig på lokala språk. Tack vare våra interna översättningsteam runtom i världen har vi kunnat få ut uppdaterat innehåll så snabbt som möjligt, då vi har lokalanpassat och publicerat en stor mängd innehåll på bara några timmar.

Vårt arbete fortsätter Detta är några av de snabba förbättringar vi har introducerat för att hjälpa våra kunder. Vi är stolta över att kunna leverera snabb innovation för hantering av affärsresor som kan hjälpa våra kunder under den här exceptionella perioden. Mer: Coronaviruspandemin:Accelererad innovation för att stödja affärsresor, från vår Chief Technology Officer, Alex Kaluzny Flexibel hotellpolicy:Kunden kommer först, av vår Chief Operating Officer, Mark Hollyhead