Till samhället

Nordiska affärsresenärer som använder Egencia för att nå sina destinationer på ett kostnadseffektivt och miljövänligt sätt gör samtidigt en samhällsinsats för gatubarn.

 

Genom ett initiativ av företagets marina specialistenhet i Göteborg stödjer Egencia i Sverige välgörenhetsorganisationen Virlanie Foundation som vänder sig till tusentals behövande barn i Filippinernas huvudstad Manila.

Det handlar om barn som misshandlats, utnyttjats, försummats eller övergivits. Egencia Sverige stöttar projektet genom att uppmuntra alla sina anställda att bidra till arbetet på flera olika sätt. Det kan vara genom att skänka en del av sin lön till stiftelsen, bli fadder, sponsra ett Virlanie-barncenter eller skänka direkta penninggåvor.

Fattigdomen i Filippinerna drabbar miljontals barn över hela landet. I Metro Manila bor ungefär en tredjedel av befolkningen i slumområden och cirka 150 000 barn lever på gatorna enligt Unicef​​. För många av dessa blir kriminalitet, droger och prostitution enda sättet att överleva.

Michael Schüller, VD för Egencia Sverige, säger:

"Situationen i Manilla är extrem och det här projektet är ett bra sätt att stötta dessa utsatta barn. Vi är mycket stolta över att förknippas med Virlaine-stiftelsen och vi hoppas att våra kunder också känner att genom att resa med oss så ger även de ett bidrag i arbetet med att hjälpa till att göra livet lite lättare för dessa barn."

Virlaine Foundation startades 1992 av den franska socialarbetaren Dominique Lemay och hans filippinska vänner och har hittills hjälpt mer än 14 700 barn att bli ansvarstagande och självförsörjande vuxna.

Läs mer om Virlaine Foundation här