Skip to main content

Råd om affärsresor efter coronaviruset

3 min
Posted: 26 May 2020
consultants-on-camera_resized.jpg

På Egencia är vi stolta över att kunna leverera förstklassigt stöd för affärsresor över hela världen. Oavsett var våra kunder befinner sig, är våra Account Managers och resekonsulter där för att hjälpa till. För att visa vårt engagemang gentemot våra kunder ställde sig några anställda från Egencia framför kameran för att ge dig råd om vad du kan göra nu för att vara redo när affärsresandet återupptas i en värld efter coronaviruset.

Uppdatera din affärsresepolicy Margaux Mesurat, Account Manager, Paris 

Vi vet att affärsresebranschen har kastats omkull under de senaste månaderna. Människor som är vana att resa i arbetet har inte kunnat göra det, och det kan vara frustrerande. Och för vissa kan tanken av att göra nya affärsresor vara lite skrämmande. En sak du kan göra för att hjälpa dina affärsresenärer under den här tiden är att se till att de är medvetna om din aktuella resepolicy. Förbered en kommunikationsstrategi för att informera dem om de ändringar du gör för att hjälpa dem under övergångsperioden då resandet återupptas.

Spåra reseutgifter och resenärers säkerhet Shieh Yuan, Regional Account Manager, Singapore 

Det finns mycket du kan göra nu för att förbereda dig för framtiden. Nu är en bra tidpunkt för att granska din säkerhetspolicy och överväga vilka ändringar du vill göra. Ett annat område du bör ta en titt på är säkerheten på affärsresor. Prata med dina resenärer om era policyer för riskhantering för resenärer och hur Egencia erbjuder resenärsspårning för att hjälpa Travel Managers att hitta resenärer var som helst i världen vid nödfall.

Detta är också en bra tidpunkt för att analysera din data om reseutgifter. Med Egencia Analytics Studio kan du jämföra data från ditt affärsreseprogram med andra företag, eller så kan du granska dina reseutgifter för exempelvis hotell, flyg och tåg mer djupgående. När du är utrustad med denna information kan du se om du hittar besparingsmöjligheter genom att byta till ett annat flygbolag eller en annan hotellkedja och om du behöver lägga till nya pristak för särskilda städer.

Här är ett användbart verktyg om du vill omvandla ditt affärsreseprogram efter covid-19.

Införa hållbarhet i ditt affärsreseprogram Delphine Boulton, Director, Consulting, Paris

Nu är en utmärkt tidpunkt för att fundera på hur du stärker ditt affärsreseprogram för framtiden. Du kan fundera över vad du kan göra för att förstärka hållbarheten i affärsreseprogrammet eller hur du kan justera dina samarbeten med leverantörer.

Spara tid och pengar Hailey Cirovski, Account Manager, Seattle 

På Egencia är våra Account Managers alltid här för att hjälpa dig. Det här är en utmärkt tidpunkt för att kontakta din Account Manager och prata om hur ni kan spara tid och pengar och komma fram till en plan om hur ni kan meddela era anställda om ändringar i affärsreseprogrammet. Målet bör vara att när världen är redo för resor igen, är ditt affärsreseprogram också redo.

Granska efterlevnad av affärsresepolicy Rachel Lee, Account Manager, Dallas

Det säger sig självt att affärsresebranschen har förändrats drastiskt under de senaste månaderna. Det innebär att det är bra att kontakta din Account Manager för att utvärdera säkerhetshanteringen och hur resenärsspårning ger fördelar för dig och dina resenärer. Du kan utnyttja den här tiden för att göra en övergripande granskning av ditt affärsreseprogram, din resepolicy och efterlevnaden av policyn. Kom ihåg att vi är här för att hjälpa dig på lämpligt sätt.

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta vårt team.