Skip to main content

Går allt inte som planerat? 9 sätt att hantera förseningar under affärsresor

Går allt inte som planerat? 9 sätt att hantera förseningar under affärsresor

2 min
Publicerades: 15 September 2020
Disruption-Pic.jpg
Ska du ut och flyga snart? Du är inte ensam. Enligt statistik från Sabre är mars och april de månader då flest affärsresor äger rum världen över. Här kommer några tips på vad du kan göra om du råkar ut för förseningar eller inställda flyg.
Innan du åker:
  • Försök att minimera störningar. Enligt Sabres statistik över flyg och flygplatser placerar sig London Heathrow (LHR), Chicago O’Hare (ORD), New York LaGuardia (LGA), New York John F. Kennedy (JFK) och São Paulo Congonhas (CGH) högt upp på listan över de mest besökta flygplatserna av affärsresenärer. De tenderar också ha fler förseningar än andra flygplatser, så det kan vara värt att försöka undvika dem i den mån det går.
  • Kontrollera din flygstatus i Egencias mobilapp innan du åker till flygplatsen. Appen skickar dig även meddelanden vid eventuella förseningar.
  • Använd Egencias app för att checka in på flyget på väg till flygplatsen.
Sitter du fast på flygplatsen? Tänk på att:
  • Väder och naturkatastrofer är utom någons kontroll och flygbolag har inte alltid skyldighet att kompensera passagerare.
  • Avboka inte ditt hotellrum och din hyrbil innan du är säker på att flyget är försenat eller inställt, men var medveten om eventuella avbokningsavgifter.
  • Känn till vad flygbolaget erbjuder vad gäller flexibel ombokning, återbetalning, avgifter och dispens från straffavgifter. Mycket av denna information finns tillgänglig på flygsidan i Egencias app. Om du reser till eller från EU kan du vara berättigad till kompensation om ditt flyg blir inställt av orsaker än ”extraordinära omständigheter”. Läs mer om dina rättigheter under EU-förordningen 261 (EC 261).
Minimera tiden du köar för att ändra dina resplaner:
  • Det kan vara värt att köpa ett loungepass för att få kontakt med flygbolagsrepresentanter som kan hjälpa dig snabbare än dem i huvudterminalen. Vissa företag erbjuder loungepass som en extra förmån för de som reser mycket. Kolla därför upp vad ni har för policy innan nästa resa.
  • Boka ett hotell nära flygplatsen så snabbt du kan eftersom de snabbt blir fullbelagda. I Egencias app kan du dra nytta av exklusiva mobilerbjudanden på sista minuten-bokningar.
  • Klicka på Hjälp mig i Egencias app för att komma i kontakt med en resekonsult från Egencia, som kan hjälpa dig att boka om eller avboka ditt flyg, din hyrbil eller ditt hotell. Våra resekonsulter kan även hjälpa till med alternativa transportalternativ som tåg och buss.Snart kommer du även att kunna boka om flyg i mobilen om flygbolaget erbjuder detta.Det viktigaste är att vara beredd och försöka minimera förseningar så gott det går. Men om allt annat misslyckas, försök att åtminstone ha humöret i behåll. Det kommer inte bara att göra upplevelsen mer uthärdlig för dig, människor kommer dessutom att vara mer benägna att hjälpa dig.
Var detta innehåll användbart?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta oss.