Skip to main content

Fördelar med hyrbil för Egencias affärsresenärer

Fördelarna med att hyra bil med Egencia

5 min
Publicerades: 24 July 2019
Business-traveler-collecting-rental-car1.jpg

För många affärsresenärer börjar planeringen av en affärsresa med att söka efter flyg och hotell och den avslutas när dessa är bokade. Flyg och boende är ofta nödvändiga delar av affärsresenärers resor. Men vad händer med transporten när de väl är på plats? Hur gör ni med resor som inte kräver flyg? Fler affärsresor sker på marken istället för i luften, men lägger resenärer och Travel Managers tillräckligt mycket energi på marktransporten?

En affärsresebyrå som Egencia kan hjälpa ditt företag att hantera varje aspekt av affärsreseprogrammet. Vår globala plattform gör det enkelt att boka flyg och hotell, och att göra ändringar i bokningarna. Detsamma gäller marktransport. Vi har gjort biluthyrning enklare och mer kostnadseffektivt för företag tack vare ett särskilt bokningsverktyg på plattformen. Dessutom får ni i genomsnitt 5 % rabatt på alla offentliga priser hos Egencias prioriterade leverantörer världen över.

Sätt ditt företags resenärer i förarsätet

Vår stora plattform gör det möjligt för resenärer att boka flyg, boende och hyrbil på en och samma plats. Dessutom kan de boka och hantera sin affärsresa på sin dator, surfplatta eller via Egencias app var de än befinner sig. De kan till och med påbörja bokningen på en enhet och avsluta den på en annan.

Resenärer kan även använda plattformen för att fatta ett informerat beslut om vilken marktransport de ska välja. Om priset är viktigt, som en del av företagets prismedvetna kultur eller som en del av företagets resepolicy, har resenärerna via Egencias plattform tillgång till all information de behöver för att fatta bra beslut. Resenärerna kan jämföra erbjudanden från olika leverantörer, inklusive förhandlade priser, i en användarvänlig vy som inkluderar information om faktorer som pris och extra kostnader.

Dina resenärer har också tillgång till bekvämligheter som vinterdäck och GPS för att underlätta resandet. Dessutom erbjuds billeverans och -upphämtning, vilket gör att resenären kan hämta och lämna bilen på olika platser.

Det finns även möjlighet för resenären att göra ändringar i bokningen efter att den är genomförd. Med hjälp av vår plattform kan de ändra eller boka om med bara några klick. Denna funktion göra att resenärer får kontroll över sina bokningar, och även att Travel Managers vet att resenärerna får det stöd de behöver, både på hemmaplan och på resande fot.

Styr din affärsresehantering i rätt riktning

Tänk på den person som är ansvarig för inköp på ditt företag. Hur fattar hen sina beslut? De påverkas nog till stor del av pris och effektivitet när de bedömer varje inköp.

Vad tror du att företagets inköpsspecialist skulle hitta om du bad om en bedömning av ditt reseprogram? Möjligen skulle de hitta olikheter mellan hur flyg, boende och marktransport, som hyrbilar, bokas och hanteras, och att vissa delar fungerar smidigare än andra.

En affärsresebyrå som Egencia kan ge ditt företag alla alternativ ni behöver på en och samma plats. Det skulle göra din inköpsspecialist nöjd, då denne inte behöver leta efter flera olika lösningar för att underlätta kollegornas affärsresor. Du som Travel Manager kan dessutom förenkla och effektivisera hanteringen.

Förarbyte för reseansvariga

Med Egencias hyrbilslösning kan resenärerna själva hantera sina resor, medan du får tillgång till data som lär dig mer om hur de reser. Du håller enkelt koll på reseutgifterna med hjälp av det innovativa och användarvänliga Egencia Analytics Studio. Där kan du använda data för att få en prognos över reseutgifterna, planera din resebudget och se var ni kan spara pengar.

Som en global affärsresebyrå har Egencia en stor mängd resealternativ, kundsupport och tillgång. Vi arbetar också mycket med att vara lokalt relevanta och vi har många leverantörer på ett stort antal platser som hjälper oss att ge förstklassig hyrbilsservice.

Travel Managers som använder Egencia har alla verktyg de behöver för att hjälpa sina resenärer att boka en hyrbil. De inkluderar flexibla betalningsalternativ, som resekonto och direktfakturering. Alternativ som hjälper resenärerna att hantera sina egna reseutgifter och -kostnader på plattformen, utan att behöva samla in högar med kvitton och betalningsinformation. En stor fördel för Travel Managers, som annars skulle tillbringa timmar med att gå igenom kvitton.  

Travel Managers som använder Egencia vet att vår plattform hjälper resenärerna att hålla koll på sitt eget schema och sina utgifter.

Egencias effekt på din ekonomi

Föreställ dig att två av dina affärsutvecklingschefer ska besöka en kund i Karlskrona. Eftersom Karlskrona är en mindre stad med få flyg, föreslår du att de istället flyger från Stockholm till Kalmar och åker den sista sträckan med hyrbil. Bilen är viktig för att ta dig runt i Karlskrona och i närområdet, och ger dem möjlighet att även stanna till vid en potentiell kund i Karlshamn på vägen.

I Stockholm stöter de på förseningar. De kontaktar kundservice och får reda på att de inte behöver göra några ändringar i bilbokningen. Hyrbilsbokningar på vår plattform inkluderar flygkoden, så hyrbilsföretaget får automatiskt en uppdatering med den nya ankomsttiden.

Dina affärsutvecklingschefer undvek många problem genom att boka med Egencia, och de är nöjda resenärer. Dessutom är de lojala och engagerade i ditt företag, eftersom de vet att deras välmående är en prioritet för företaget.

Även när en av cheferna får en befordran några månader senare och flyttar till en annan ort är upplevelsen densamma. Egencias plattform gör att resenärer och Travel Managers världen över får samma upplevelse, oavsett var de befinner sig.

Förmånerna sammanfattade

Det har aldrig varit enklare att boka hyrbil för affärsresor och att göra ändringar i bokningen. Här är de främsta fördelarna som du och dina resenärer kan ta del av med Egencia:

  • Portalen samlar alla tjänster, är tillgänglig från alla enheter och visar flera alternativ från olika leverantörer. Resenärer kan enkelt jämföra erbjudanden innan de väljer det som passar deras behov och företagets resepolicy.
  • En rabatt på i genomsnitt 5 % ges på offentliga priser så att företaget får maximal avkastning på reseinvesteringen.
  • Samma källa används för både individuella och samlade data om hyrbilsbokningar, med ett kraftfullt analysverktyg som anpassar valen för resenärer (och som även gör att reseansvariga kan identifiera trender och hitta möjligheter till besparingar i framtiden).

Läs om biluthyrning för affärsresor.

Var detta innehåll användbart?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta oss.