Skip to main content

Hur Personalisering Förbättrar Affärsresor

En bättre affärsreseupplevelse

4 min
Publicerades: 15 September 2020
Custom-location-blog-image1.jpg

Föreställ dig följande scenario: Du har ansvar för affärsreseprogrammet på ditt företag. En medarbetare ska på affärsresa till Paris och hon använder därför företagets reseplattform för att boka hotell. Vid första anblick ser det ut som att hotellet har allt hon är ute efter, från inredningen till läget. 

Men sedan visar det sig att området hon har valt ligger mitt emellan två av stadens mest trafiktäta områden, vilka hon måste ta sig igenom på vägen från hotellet till företagets kontor i Paris. Din resenär måste nu tillbringa nästan två timmar per dag på att ta sig mellan hotellet och kontoret.

Trafikköerna bidrar till en sämre reseupplevelse och kan minska produktiviteten under resan. På plattformen finns det tillgängliga hotell som ligger närmare kontoret, och där hon skulle kunna undvika trafiken. Personalisering är nyckeln till att kunna erbjuda de bästa alternativen, så att resenärerna enkelt kan boka de hotell som bäst passar deras behov.

Att förstå personalisering inom affärsresor

Alla resenärer i din organisation har personliga preferenser när det gäller resor. Om de använder ett vanligt bokningsverktyg får de upp ett flertal boendealternativ som inte nödvändigtvis uppfyller deras behov. De flesta av alternativen de ser passar inte. De kan till exempel ligga för långt från destinationen eller i ett farligt område.

Vore det inte fantastiskt om någon kunde berätta för dina resenärer om potentiella problem redan innan de bokar hotell? Tänk om dina resenärer kunde få information från andra medarbetare som kunde varna dem om långa restider, mindre tillfredsställande boenden med mera. Den goda nyheten är att det nu finns ett sätt att snabbt och enkelt få ut denna information till dina resenärer. Vår plattform erbjuder personaliserade inställningar för att visa hotellalternativ som dina resenärer vill ha, vilket inkluderar:

  • Resenärens och företagets vanliga destinationer och rekommenderade hotell finns tillgängliga i sökalternativen.
  • Relevanta platser, såsom huvudkontor, butiker och tillverkare, markeras.
  • Personliga och plattsspecifika meddelanden, geomeddelanden, informerar resebeställaren om specifika lokala nyheter och säkerhetsregler. Till exempel skulle ett oroligt politiskt klimat på destinationen kunna göra vistelsen osäker för resenären.
  • Recensioner från andra medarbetare hjälper din resenär att välja rätt hotell.

Personaliserade affärsresebokningar är en del av en bredare trend, där ny teknologi som är vanlig inom e-handel integreras i företagssystemen. I samband med att trenderna inom konsumentteknologi når affärsresor, kommer dina resenärer, särskilt de som är duktiga på teknologi, att förvänta sig att bokningsupplevelsen online är intuitiv och personaliserad. De skulle förmodligen uppskatta rekommendationer från en plattform som verkar känna dem. Nu kan de få just en sådan upplevelse med vår digitala reseplattform.

Hur personalisering fungerar

Som Travel Manager har du möjlighet att skapa personaliseringsparametrar för dina resenärer. På Egencias plattform kan du lägga till anpassade platser. Du kan till exempel ange information om rekommenderade hotell, kontor och andra platser som är relevanta för dina resenärer. När resebeställarna söker på en plats, visas hotellen du har valt ut som färgade kartnålar. På kartan kan du även se avstånden mellan hotellet och andra platser, såsom företagets kontor.

Vi går ännu längre och samlar in data om dina resenärer åt dig. Sedan analyserar vi informationen och skickar tillbaka den in i plattformen för att göra personaliseringen så relevant och korrekt som möjligt. Med hjälp av maskininlärning och artificiell intelligens undersöker vår plattform data från tidigare resor, företagspolicyer, arbetsplatser och resebeteendet hos företagets anställda. Plattformen hämtar data från flera databaser, inklusive globala distributionssystem (GDS).

Vår process stannar aldrig upp. Vi försöker hela tiden lära känna varje resenär bättre. Med hjälp av maskininlärning omvärderar vår plattform hela tiden varje medarbetares resepreferenser. Vi investerar hela tiden i vår maskininlärning för att göra personaliseringen ännu bättre. Dessa funktioner är till för att skapa ett lättanvänt verktyg för resenärerna, vilket kan leda till ett ökat upptag.

Därför är personalisering bra för ditt reseprogram

Personalisering gör bokningsprocessen enklare för dina resenärer. De vill antagligen ha många alternativ utan att bli överväldigade. Personalisering skapar en balans. Resebeställare får många alternativ, men de kan begränsa dem baserat på företagsspecifika regler, personliga preferenser och information från andra resenärer.

En reseplattform med personalisering kan även ta hänsyn till policyinformation i rekommendationerna och flagga hotell som är utanför policy. På så sätt hjälper plattformen dina resenärer att undvika att boka vistelser som är utanför policy.

Ett personaliserat bokningsgränssnitt bidrar till att göra resenärerna nöjdare. Detta är viktigt. Nöjda affärsresenärer brukar vara produktivare när de reser. En enklare bokningsprocess gör det även möjligt för resenärerna att fokusera på sitt arbete istället för att lägga tid på att boka resor.

Ett annat intressant statistiskt fenomen som vi har lagt märke till är ett högre antal hotellbokningar om resenären bokar med ett personaliserat bokningsverktyg. Våra undersökningar visar att bokningsfrekvensen ökar med fem procent när hotellet är listat som favorit. Det är ju logiskt. Personalisering gör att resenären känner sig tryggare och har mer förtroende för hotellet. Det är mer troligt att resenären bokar ett rekommenderat rum när det dyker upp i ett personaliserat sammanhang.

Kom igång med personaliseringen av ditt bokningsverktyg på vår plattform genom att lägga till några anpassade platser.

Var detta innehåll användbart?
0

Behöver du bättre lösningar för affärsresor? Vi hjälper dig.