Skip to main content

Därför behöver ditt företag ett affärsreseprogram

Därför behöver ditt företag ett affärsreseprogram

3 min
Publicerades: 15 September 2020
Travel-Manager-Meeting.jpg

Ett affärsreseprogram innehåller en uppsättning väl etablerade metoder som styr hur ditt företag köper resor. Enkelt uttryckt skapar välhanterade affärsresetjänster en bra balans mellan smidighet, bekvämlighet och säkerhet för dina affärsresenärer samtidigt som företaget sparar pengar. Det är dock inte alltid lika enkelt för företag att bedöma när de bör upprätta ett formellt affärsreseprogram. Oftast tycker dina affärsresenärer en sak och inköpsansvariga, HR och ekonomiavdelningen något annat. Men även om det inte alltid är helt tydligt vilka fördelar som kommer med ett affärsreseprogram brukar företag kunna enas kring ett antal grundläggande målsättningar. De fem främsta anledningarna för företag att etablera ett affärsreseprogram är följande:

 1. Att förbättra resenärsupplevelsen med hjälp av teknologi och service

  Det kanske kommer som en överraskning, men besparingar är inte den främsta anledningen till att ditt företag bör etablera ett affärsreseprogram. Vanligtvis brukar ekonomin ligga högst upp på listan över orsaker till att ett företag utför förändringar. Men i det här fallet är det resenärsupplevelsen som ligger i fokus. Privatkunder har möjlighet att söka efter och boka bra erbjudanden med hjälp av intuitiv teknologi. Varför skulle affärsresenärer inte kunna förvänta sig samma grad av individanpassning? Numera förväntar sig erfarna resenärer smidig integrering och mobilappar som gör det möjligt att se resplanen (och eventuella ändringar i den) på resande fot, och att vid behov enkelt kunna kommunicera med andra.

 2. Att öka insynen i resekostnader och resvanor

  Många affärsreseprogram automatiserar hela reseprocessen, från bokning till reseräkning. På så sätt får Travel Managers tillgång till data om reseutgifter som inte bara ger dem information om utgifter, utan även om resemönster. Avböjde till exempel en resenär en billigare flygbiljett för att undvika en mellanlandning på fyra timmar? Med ett automatiserat system har chefer möjlighet att ge sitt godkännande innan en resa bokas, vilket innebär att kostnaderna kan ses över innan det är för sent. 

 3. Att hantera kostnader och hitta besparingar för flyg, hyrbilar och hotell

  Ja, att spara pengar är fortfarande en viktig orsak till att använda strategiskt hanterade affärsresetjänster. En affärsresebyrå som Egencia utnyttjar sina goda relationer med flygbolag, hotell och hyrbilsföretag för att förhandla fram specialpriser och förmåner, vilket leder till besparingar. Det är något som inte är lika enkelt att få hos andra affärsresebyråer. Det säger sig självt att företag kan göra besparingar om vi kan se till att de hittar de lägsta priserna och bokar de bästa erbjudandena.

 4. Att implementera en trygg resepolicy och minimera risker

  Det enda vi vet helt säkert när det gäller resor är att vi aldrig kan veta något helt säkert. Man vet aldrig vad som kan ske och påverka en resa, från naturkatastrofer som orkaner, vulkanutbrott och vanliga snöoväder till terrorhot. Oavsett om dina anställda flyger eller arbetar på marken måste du alltid veta var de är. Framförallt måste du kunna hantera riskerna under potentiella kriser. Ett affärsreseprogram gör det enklare att ta reda på var dina anställda är och kommunicera med dem. 

 5. Att effektivisera och förbättra affärsreseprogrammets genomförande

  Ett affärsreseprogram som fokuserar på nöjda resenärer ökar i sin tur användningen av självservice för bokning, förbättrar efterlevnaden av resepolicy och gör livet enklare för administratörer och resebeställare. Affärsresetjänster som fungerar väl för din verksamhet hjälper ditt företag att bli effektivare och förbättrar affärsreseprogrammets genomförande. När du har kommit igång med affärsreseprogrammet kommer du att ha svårt att förstå hur du tidigare klarade dig utan. Är du intresserad av att byta till ett formellt affärsreseprogram? Klicka här för att lära dig hur du också kan nå framgång med Egencias affärsresetjänster.

Var detta innehåll användbart?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta oss.