Skip to main content

Så hanterar du affärsresor under kriser

Affärsresehantering i kriser – vad du bör undvika

4 min
Publicerades: 01 May 2020
Ämne: Blogg
business-travel-tips-during-crisis.jpg

Av Tanishka Goyal, marketing manager När allt känns så osäkert som det gör nu är det lätt att man fattar beslut som känns rätt för tillfället, men som kan skada ditt reseprogram i långa loppet. Vi har sammanställt tips och rekommendationer för företag från erfarna Travel Managers och Account Managers på Egencia. Tipsen kan hjälpa dig optimera ditt affärsreseprogram under den här osäkra perioden och förbereda inför den dagen när dina anställda börjar resa igen. Det här kan du göra nu

 • Minska risker för ditt företag och dina resenärer: Har du fortfarande anställda på resande fot? Lägg några minuter på att ta reda på hur du kan ge dem support och se till att de reser säkert genom dessa lösningar för reducering och hantering av risker och få de senaste uppdateringarna om resealternativ i Egencias hjälpcenter.
 • Ta reda på mer om branschrekommendationer: Delta i något av våra virtuella evenemang eller gå till vårt webbinariecenter för att ta reda på hur ditt företag kan hantera risker och försäkra dig om att dina anställda är säkra på resande fot under naturkatastrofer eller pandemier.
 • Få kontakt med andra Travel Managers och Egencias ledning: Gå med i Egencia Connects nätverk för Travel Managers för att ta reda på hur andra företag tar sig igenom krisen, dela med dig av tips på sådant som funkade för ditt företag och få tillgång till praktiska resurser som erbjuder support för hanteringen av ditt affärsreseprogram. Dessutom kan du delta i onlineevenemang och frågestunder med Egencias ledning för att få reda på senaste nytt inom resebranschen.
 • Fördjupa dig på specifika ämnen inom affärsresehantering: Dina vanliga arbetsuppgifter har kanske pausats, så det ger dig ett utmärkt tillfälle att lära dig mer om de olika aspekter av affärsresandet som du alltid har varit nyfiken på. Du kan gå till vårt bibliotek av videoklipp eller kontakta din Account Manager för att ta reda på mer om saker som hur du anger betalningsvillkor och optimerar Egencia Analytics Studio för dina behov.
 • Börja förberedelserna nu för att komma igenom krisen snabbare: ​ Lite förberedelse kan vara till stor hjälp för att se till att ditt reseprogram ska fungera smidigt när resandet kommer igång igen.
 1. Påminn dina resenärer om:
 2. Gå igenom ditt affärsreseprogram: Dina behov kommer antagligen att ändras när krisen är över, vilket innebär att det nu är rätt tid att anpassa ditt reseprogram, kontrollera dina riktlinjer för säkerhet och kanske till och med lägga till några komponenter om hållbarhet. Överväg att anpassa dina betalningsalternativ. Resekonton kan till exempel användas för att samla in data och göra avstämningsprocessen smidigare.
 3. Förbered dig på en nystart för ditt reseprogram: När dina resenärer har suttit stilla en längre period kan det vara bra att ta tillfället i akt att påminna dem om fördelarna med att boka online och förstärka dina riktlinjer och din policy för affärsresor. Vi har förberett ett steg-för-steg-program som du kan använda tillsammans med ett utbud av resurser, vilka kan anpassas med ditt företags logga och andra uppgifter.
 4. Kontrollera inställningar för kommunikation: Kontrollera dina inställningar för kommunikation för att försäkra dig om att vi kan nå dig och dina resenärer med rätt information när den behövs. Konsekvent kommunikation är viktig för att se till att resenärer får alla uppdateringar under den här perioden.

Det här bör du inte göra nu

 • Se till att du inte avaktiverar/tar bort alla profiler för att förhindra resande: Istället för att radera profiler bör du kontrollera dina policyinställningar för att försäkra dig om att dina resenärer inte utsätts för risker i onödan. Du kan definiera en rutt eller destination som utanför policy eller blockera möjligheten att boka flyg till särskilda destinationer.
 • Se till att du inte avbokar alla framtida bokningar i förväg: Många flygbolag, tågleverantörer, hyrbilsfirmor och hotell kommer att erbjuda flexibla avbokningspolicyer och återbetalningar närmare resedatumet om reserestriktioner fortfarande gäller. Du hittar de senaste avbokningspolicyerna här.
 • Tillåt inte okontrollerad bokning(bokning på olika sidor eller direkt med leverantörer): Nu är det viktigare än någonsin att försäkra dig om resenärernas säkerhet. Det är inte bara tid och pengar du sparar när du bokar på Egencia, du försäkrar dig även om att du kan nå dina resenärer och erbjuda dem det stöd de behöver för en trygg och säker hemresa.
 • Ingen panik - Fatta inga förhastade beslut om resor just nu; det kommer att ta ett tag innan allt känns som vanligt igen. Kontakta din Account Manager innan du fattar viktiga beslut om ditt affärsreseprogram och delta i frågestunder med Egencias ledning för att få svar på dina frågor.
Var detta innehåll användbart?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta vårt team.