Skip to main content

En videoguide till resurser för riskhantering på resan

4 min
Publicerades: 17 March 2021
Tools To Help Manage Business Travel Risk

Verktyg du behöver för att planera, implementera och hantera affärsreserisker

Affärsresor medför en mängd olika risker. Allt från det lokala vädret till globala pandemier kan störa dina resplaner. Därför är det viktigt att hantera reseriskerna med företagets affärsreseprogram.

Riskhantering för resenärer är ett proaktivt, konsekvent och omfattande sätt att skydda företagets medarbetare från reserelaterade risker. Genom att skydda de anställda skyddas även företagets stabilitet. Den här korta videoöversikten från Egencia kan hjälpa dig med just detta.

Riskhantering för resenärer omfattar planering för krissituationer och för att undvika krissituationer. Din viktigaste prioritering är att se till att resenärerna är säkra. Det är viktigt att du kan lita på din resepolicy och att du planerar för de fall där saker och ting inte går som planerat.

Egencias SaaS-reseteknologi ger dig alla verktyg du behöver för att planera, implementera och hantera ett riskhanteringsprogram för affärsresor. I dessa videor får du lära dig hur Egencia hjälper företagets affärsreseprogram genom att tillhandahålla verktyg för att spåra resenärer som är på resande fot, uppdatera hygienstandarder hos hotellpartners och tillhandahålla ett lättanvänt gränssnitt för att hantera programmet.

Resenärsspårning

Hur tar du reda på var resenärerna är om du behöver hjälpa dem i en nödsituation? Vilken typ av information behöver du ge dem före, under och efter en resa? Genom att samla alla resebokningar på Egencias plattform får du tillgång till funktioner som du kan använda för att hitta medarbetarna som är ute och reser. Du får dessutom tillgång till verktyg som du kan använda för att informera resenärerna om nyheter som kan påverka deras resor, så att de snabbt kan börja förbereda sig.

Resenärsspårning gör det möjligt att hantera och hitta resenärernas bokningar genom att söka efter stad, land eller område i hela världen. Du får tillgång till alla resenärernas plats- och bokningsinformation på en och samma sida.

Se videon här nedanför för att lära dig mer om hur resenärsspårning fungerar.

 

Hotellhygien

Hotellens renlighets- och desinficeringspolicyer har blivit allt viktigare information för resenärerna sedan coronaviruspandemin bröt ut under 2020. Egencia har ett nära samarbete med hotellen för att se till att aktuell information om detta alltid finns i bokningsverktyget. Hyatt Hotels leder vägen med ett globalt program för hälsa och renlighet som utformats för att ytterligare förbättra verksamhetens standarder för ökad säkerhet och trygghet. Programmet omfattar tre olika initiativ:

 1. Ett samarbete med Global Biorisk Advisory Council för att implementera ett renlighetsprogram på fler än 900 Hyatt-hotell runt om i världen.
 2. Hygienansvariga på alla Hyatt-hotell som kontrollerar utbildning, livsmedelssäkerhet och förbättrade hygienrutiner.
 3. En arbetsgrupp med ledande branschexperter som tillhandahåller insikter om viktiga delar av Hyatts verksamhet.

Målet är att få resenärer och resebeställare att känna sig trygga när de bokar rum på Hyatts hotell.

Se videon för att få mer information om Hyatts nya hygienpolicyer.

 

Användarvänlig onlineplattform och app

Egencias kraftfulla onlineplattform och mobilapp gör det möjligt för dig att hantera hela företagets affärsreseprogram från en sida. Det gör det enkelt att använda de olika verktygen för att hantera riskhanteringsprogrammet för affärsresor.

 • Utvärdera
  • Håll dig uppdaterad om pågående händelser med reseaviseringar i realtid.
 • Förstå hur resenärerna påverkas
  • Hantera och se resenärernas plats och bokningsuppgifter och sortera efter stad, land eller region – från en och samma sida.
 • Vidta åtgärder
  • Se till att din resepolicy kan hantera oförutsedda händelser med rätt krisberedskap och godkännandefunktioner samtidigt som du säkerställer att resepolicyn efterlevs.
 • Kommunikation
  • Informera resenärerna om eventuella ändringar genom att skicka meddelanden och reseuppdateringar i appen.

Du kan implementera policyer direkt i bokningsprocessen från ett enda system. Vi skickar även ut tips och meddelanden som du bör hålla ett öga på för särskilda destinationer. Policyerna kan enkelt expanderas i reselösningen. Utökade godkännandeprocesser kan läggas till för särskilda resor. Vissa destinationer kan tillfälligt blockeras.

Se videon för att lära dig hur Egencias plattform kan hjälpa dig att tryggt hantera företagets affärsreseprogram.

Resenärernas säkerhet

Som Travel Manager eller resebeställare är resenärernas säkerhet din främsta prioritering. En pålitlig policy för riskhantering för resenärer hjälper dig att förbereda dig inför oförutsedda händelser. Under en riktig kris kan Egencia tillhandahålla mer omfattande resurser för att resenärerna ska kunna ta sig hem på ett säkert sätt.

Medarbetarnas välmående hänger på att de känner sig trygga när de är ute och reser. Det är de som lämnar sina familjer för att stiga ombord på flyget. Det är därför viktigt att de känner att de har stöd, och det är något som våra lättanvända resurser kan hjälpa dig med.

 

Var detta innehåll användbart?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta oss.