Skip to main content

Transportstrejk i Frankrike: Egencias fem praktiska råd om hur du hanterar affärsresan

4 min
Posted: 15 September 2020
Topics: Blogg
woman_on_train_platform1.jpg
Trafikstörningar är precis som skatterevisioner – ingen vill att de ska inträffa, men det finns alltid en risk för att de kan göra det. Om du planerar en resa till Frankrike under de kommande månaderna är det möjligt att du kommer att få mer än din beskärda del av dessa störningar. Från och med denna månad kommer landets transportanställda att utlysa strejk två dagar av fem ända fram till juni. Det blir många inställda tåg! Beroende på hur förhandlingarna går kan strejkerna komma att lätta eller försvåras under de närmsta veckorna. Om du planerar att resa till Frankrike snart ska du läsa vidare för fem tips om hur du kan hantera din resa på bästa sätt.
  1. Ont om tid? Slå på notiser på dina reseappar!
Det finns en app för allt – till och med för affärsresor. Ladda ner tillgängliga appar för lokaltransport och slå på notiser för avgångsbekräftelser, förseningar, uteblivna avgångar och återbetalningsmöjligheter. Egencias resenärer har en egen app där de kan hantera bokningar i sista minuten, få notiser i realtid om förseningar eller inställda flyg. De kan även hitta praktiska alternativ för marktransport genom Uber och Citymapper. Att slå på notiser på mobilen kan hjälpa dig att hinna före folkmassorna och enkelt hitta en ny färdväg. Behöver du mer hjälp? Med ett enda klick kopplar dig funktionen "Hjälp mig" direkt till ett team resekonsulter som är redo att besvara ditt samtal.
  1. Bokmärk din reseleverantörs webbsida.
Vi vet att hälften av alla affärsresenärer använder sin mobil när de behöver hjälp under resan. Nu är det enklare än någonsin att få den senaste informationen om strejkrelaterade störningar. Besök bara reseleverantörens webbsida. Vi har samlat några nyttiga länkar som är bra att ha om du är på väg till Frankrike: Här har du även några extra insidertips som kan vara användbara när du förbereder din resa till Frankrike:
  • Det franska järnvägsbolaget SNCF uppdaterar sin tidtabell 17.00 dagen innan en planerad strejk och lägger då upp eventuella inställda tåg och tidsändringar som strejken medför.
  • Försäkra dig om att du har uppgett dina kontaktuppgifter i bokningen så att flygbolaget kan kontakta dig direkt om din avgång ändras. Flygbolag som Air France brukar kontakta sina resenärer direkt via e-post eller sms för att varna dem vid inställda eller försenade flyg och erbjuda alternativa resor.
  1. Uppdatera din resenärsprofil
Det är bra för din reseleverantör att veta vem och var du är. Med uppdaterad information kan din resebyrå eller reseleverantör snabbt hjälpa dig när du behöver det. Egencias kundservice finns tillgänglig dygnet runt för att assistera resenärer var de än befinner sig. När du bokar en resa på Egencia vet våra resekonsulter vem du är och vart du ska resa så fort de tar emot ditt samtal.
  1. Gilla läget och anamma "bleisure"
Att resa handlar även om att ha rätt inställning och anpassa sig till en mängd olika situationer. Med trafikstörningar, försenade flyg och inställda tåg är ibland det enda du kan göra att vänta. Utrusta dig med en rejäl dos tålamod, håll dig lugn, och försök att fokusera på de positiva aspekterna med att vara på resande fot. Vår undersökning visar att 68 % av våra resenärer förlänger minst en affärsresa om året till en affärsnöjesresa, något som kallas för "bleisure".  Varför inte passa på att se några sevärdheter, shoppa eller prova en ny restaurang medan du ändå är i Frankrike? Om du råkar befinna dig i närheten av Paris kan du klicka här för vår stadsguide med tips på restauranger och sevärdheter.
  1. Skjut upp resan om möjligt
Om du har möjlighet är det bästa sättet att minska risken för att drabbas av strejkerna att ändra dina resplaner. Vissa flygbolag låter dig boka om din resa utan extra avgift. Hos Egencia är det enkelt att boka om flygresan online. Vi har även många hotell som erbjuder gratis avbokning. Kontrollera din reseleverantörs regler och ändra din resa till en annan dag om det går. Se kalendern nedan med de planerade transportstrejkerna i Frankrike från april till juni. Rödmarkerade dagar betyder att en strejk är inplanerad.
Was this content helpful?
0

Vill du få de senaste affärsreseyheterna?

Anmäl dig idag för regelbundna uppdateringar!