Skip to main content
self-service-business-travel-booking1.jpg

Spara på affärsresor med självbetjäning hos Egencia

4 min

Publicerades: 06 juli 2020

Vägen tillbaka till normal verksamhet i världen efter coronaviruset må vara otydlig, men en sak som är säker är att utgiftshantering är viktigare än någonsin. När du utvärderar hur du ska hantera din resebudget på ett effektivt sätt både idag och i framtiden är det viktigt att du samarbetar med en affärsresebyrå vars teknologi redan har sparat kunder både tid och pengar. Egencia erbjuder en affärsreselösning med självbetjäning för resenärer och Travel Managers. Oavsett om det handlar om en resenär som gör en schemaändring i sista minuten eller en Travel Manager som aktiverar godkännanden för högriskdestinationer, är det alltid möjligt att anpassa och skräddarsy affärsresebokningarna, både i mobilen och vid skrivbordet. Vår teknologi är praktisk att använda, förbättrar reseupplevelsen och kan leda till avsevärda besparingar. Resebokning via självbetjäning sparar tid och pengar på NTT Singapore och Outreach På Egencia är ett av våra mål att erbjuda resenärer en bekant bokningsupplevelse, som är lätt att sköta på individuell nivå. Vår lösning gör det enklare för resenärer att själva hantera processen med bokningar och ändringar. Våra kunder har sparat mycket tid och pengar bara genom att minska antalet telefonsamtal och mängden koordinationsarbete som krävs på kontoret för att boka resor.

”Innan Egencia kom in i bilden var de anställda tvungna att skicka en förfrågan till den centrala administrationen för att boka flyg och boende. Det tog lång tid, vi hade ingen möjlighet att välja efter egna preferenser och det kostade mycket pengar att göra ändringar i sista minuten.”

Tricia Lim, EVP Corporate Planning Division på NTT Singapore

Om upplevelsen är positiv kommer självbetjäningen i slutändan leda till högt upptag. Högt upptag leder i sin tur till mer besparingar, eftersom mindre tid läggs på att hantera bokningsprocessen. Möjligheten att anpassa resealternativen efter person, använda flera olika enheter och ändra eller ställa in resor i farten gör att våra kunder regelbundet rapporterar att deras resenärer helt enkelt är benägnare att boka med Egencia än att gå utanför programmet.

”Mina Account Executives vill kunna öppna en app och veta att allt finns samlat där. De kan hitta informationen de behöver när de behöver den. Vi bytte till Egencia eftersom de såg till att all friktion i processen försvann. Det var verkligen viktigt för oss.”

Max Altschuler, VP Marketing på Outreach

Tech Data och Nasdaq sparar pengar genom att boka affärsresor online Möjligheten att boka online gör att du sparar pengar genom att spendera mindre tid på bokningsprocessen och att leta efter de bästa priserna. Men för att onlinebokningen ska fungera måste resenärerna ha tillgång till ett verktyg som de tycker om att använda.

”Vi älskar teknologi. Vi är ett teknologiföretag. Och om det står mellan att kontakta ett kundsupportteam eller utföra ärendet direkt i mobilen via appen, skulle vi alla göra det via appen.”

– Joan Santalo, Team Leader for EU Travel på Tech Data 

Utöver att hjälpa dig spara tid genom att du slipper telefonsamtal till flygbolag, hotell och hyrbilsfirmor, kan vår teknologi göra smarta sökningar efter lägre priser i realtid, även efter att du har bokat resan. Med andra ord sparar onlinelösningen pengar åt dig även när du inte aktivt använder den. Kunder som har gått över till att hantera sina affärsresor online har rapporterat avsevärda besparingar på kort tid.

Sex månader efter att ha börjat samarbeta med Egencia för hantering av affärsresor hade Nasdaq sparat 500 000 dollar, vilket motsvarar besparingar på 32 procent.Tiden som behövdes för att hantera reseprogrammet minskade med 50 timmar per vecka.

– Nasdaq, fallstudie

Enkla hotellbokningar inom policy på Splunk och NTT Singapore Med vår affärsreselösning och teknologi blir det lättare för våra kunders affärsresenärer att själva göra bokningar inom företagets resepolicy. Detta minskar ytterligare på onödiga kostnader och uppmuntrar till efterlevnad av kostnadsbesparande initiativ, som pristak och begränsningar på reseklasser. Travel Managers kan göra omfattande policyuppdateringar, så att resenärerna alltid har den senaste informationen när de bokar.

Det jag tycker bäst om med Egencia är friheten jag har inom verktyget, att jag kan göra policyändringar när jag är på språng och lägga till profiler. Jag älskar att jag har detta lättillgängligt.”

– Joy Anzinger, Senior Manager, Global Travel på Splunk

Lyckligtvis innebär inte budgetkraven att resenärerna behöver gå miste om bekvämligheter som gör affärsresorna behagligare. I Egencias bästa priser på hotell ingår exklusiva förmåner, som wi-fi, gratis frukost och flexibla avbokningar. Det blir en bättre och värdefullare upplevelse från början till slut för alla inblandade, och företagen undviker att dra på sig avbokningsavgifter i sista minuten.

”Egencias plattform hjälper till att förbättra upplevelsen för våra resenärer och hjälper oss hålla koll på kostnaderna på samma gång.”

– Raymond Thor, Procurement Manager på NTT Singapore

Hämta vår checklista med viktiga tips om hur man sparar på affärsresor för att läsa mer om hur våra verktyg för att boka affärsresor via självbetjäning kan hjälpa dig att kontrollera reseutgifterna och spara pengar. Dela det här inlägget på LinkedIn eller Twitter.

Var detta innehåll användbart?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta vårt team.