Skip to main content

Ny reserapportering för att förstå inverkan av covid-19

2 min
Posted: 20 April 2020
egencia-travel-reporting-tool_featured_image.jpg

Av Caleb MacIlvaine, Senior Product Marketing Manager

I affärsvärlden är det viktigt att vara anpassningsbar. Detsamma gäller för ditt reseprogram. För att ett reseprogram ska bli framgångsrikt måste det kunna anpassas efter företagets behov. Det var så det fungerade innan covid-19 introducerade nya utmaningar för företag världen runt, och det stämmer till ännu högre grad i dagsläget. Under de senaste veckorna har affärsresevärlden förändrats dramatiskt, både för vår industri och för ditt företag. Eftersom situationen för affärsresandet ständigt utvecklas erbjuder Egencia dig affärsreserapportering som kan hjälpa dig att hantera riskerna för affärsresenärer och anpassa dig under krisen. I mitten av mars, när coronaviruskrisen förvärrades och affärsresenärer runtom i världen var tvungna att återvända till sina hemländer, introducerade vi vårt rapportcenter för covid-19 i Egencia Analytics Studio. Du hittar den på huvudsidan för rapportering, och den här samlingen med nya rapporter hjälper dig minska den ekonomiska inverkan för ditt företag genom att erbjuda nedladdningsbar data för alla dina bokningar av flyg och hotell. Reserapporterna kan anpassas till vilken framtida period som helst fram till slutet av 2020.

Affärsreserapportering för covid-19 Med lättillgänglig data kan du utföra de detaljerade analyser som är viktiga för ditt affärsreseprogram och din verksamhet. Hotellrapporten visar en långsiktig, samlad överblick av hotellbokningar samt nuvarande status för dessa bokningar. I den här rapporten kan du se följande:

  • Resplansnummer för varje transaktion
  • Bruttobokningsvärde
  • Hotellets avbokningspolicy
  • Flexibilitet hos hotellkedjan
  • Avbokningsperiod
  • Eventuella straffavgifter, och mycket mer

Tillgång till den här viktiga informationen för varje transaktion kan hjälpa dig uppskatta eventuell ekonomisk inverkan på din verksamhet samt ta reda på hur du kan återbörda utlägg vid eventuella avbokningar. I flygrapporten ser du biljettstatus för samtliga flygbokningar. Här får du information om varje transaktion, som till exempel följande:

  • PNR
  • Avbokningsstatus
  • Rutt, flygbolag och annat

Informationen kan användas för att aktivt hålla koll på ändringar inom flygtrafiken, så att du kan överväga och minska risken med resor, både för dina resenärer och för din verksamhet. Analytics Studios nya rapportcenter för covid-19 ger dig den överblick du behöver för att reducera risken för dina resenärer, anpassa dig snabbt och undvika att chansa när något ändras för din verksamhet, ditt reseprogram eller dina resenärer.

Was this content helpful?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta oss.