Skip to main content

Frågor och svar: Hur tar du nästa steg i din karriär under 2018?

4 min
Posted: 15 March 2018Updated: 15 September 2020
Topics: Blogg
Travel-manager-women.jpg
Mars månad är National Women's History Month i USA, och årets tema för internationella kvinnodagen är #PressforProgress. Vi träffade några kvinnor i ledande positioner på Egencia för att höra hur de planerar att uppnå sina mål för det kommande året. Vi ställde fyra frågor för att få höra vad några av Egencias Travel Managers tycker och tänker. Frågorna handlade om allt från råd till unga som just inlett sina karriärer, vanliga utmaningar kvinnor ställs inför i arbetslivet idag till hur de planerar att jobba med olika idéer för att nå ökad jämlikhet.
F: Vilka råd skulle du ge till unga personer som befinner sig i ett tidigt skede av sin karriär?
S: ”Var stark och stabil. Gör alltid det som är bäst för dig och låt dig inte distraheras.” – Projektledare inom Meetings and Events. Andra Travel Managers som tillfrågades gav liknande svar:
 • Småsaker kan göra stor skillnad. Under din karriärs gång gör småsaker skillnad. Det är viktigt att interagera med kollegor, att ge det där lilla extra och att ta varje chans att lära dig något nytt.
 • Lär dig så mycket du kan från ledande kvinnor i branschen. Rosemary Maloney, Global Travel Senior Manager på Tapestry, understryker att ”nätverka betyder mer än det du gör på LinkedIn – det är viktigt att kunna utveckla relationer genom personliga möten och dialoger.”
 • Var nyfiken och ta dig an så många möjligheter du kan under din karriär. Detta hjälper dig komma närmare ditt framtida drömjobb.
 • Var nyfiken. Nyfikenhet är en annan viktig faktor i detta sammanhang. Stormy Smelcer från First Horizon National Corporation tror att ”nyfikenhet kan öppna dörrar och visa nya tankemönster som kan ta dig mot nästa steg i din karriär. Du vet aldrig vad du kan lära dig från andra som visar sig vara kunskaper som ökar det värde du har att erbjuda.”
F: Vilken är den största utmaningen för kvinnor i ledande positioner, och vad bör din organisation/bransch göra för att bemästra den?
S: ”Det är svårt för kvinnor att ta åt sig äran för framgångar. Det är okej att säga ’jag’ istället för ’vi’. Du kan ta åt dig äran för dina framgångar utan att behöva känna att du skryter.” – Smelcer
 • Det behövs mer uppmuntran och erkännande för att uppmärksamma kvinnliga ledare inom affärsresebranschen.
 • Det är en större utmaning för kvinnliga än för manliga ledare att balansera familjeliv och personliga krav. Balansgången är inte helt lätt att upprätthålla.
 • När man ser på resebranschen i stort ser det ut att finnas fler män än kvinnor i ledande positioner. Därför är det viktigare än någonsin att skapa möjligheter och lyfta fram kvinnor i resebranschen.
 • Företag som erbjuder flexibilitet, som möjligheten att arbeta hemifrån, gör stor skillnad för de som balanserar jobbförpliktelser och vardagspussel.
 • Den största utmaningen för kvinnor i ledande positioner är självtvivel. ”En beteendevetenskaplig studie visar detta bäst i följande exempel. Ett jobb kräver fem kvalifikationer. En man uppfyller två av dessa fem men ansöker ändå och snackar sig till en intervju. En kvinna ansöker inte om jobbet om hon inte uppfyller alla fem.” – Maloney
F: Hur arbetar du för större jämlikhet under 2018, för affärsresebranschen och/eller för din egen karriär?
S: ”Jämlikhet under 2018 betyder att göra våra röster hörda och att sätta stopp för de hierarkiska dumheter som ibland kommer i vägen för affärsresor i en avdelning eller i hela företaget. Personligen jobbar jag mot global anpassning av riskreducering och möten samt mot att öka den interna rapporteringen för ett växande företag.” – Maloney Andra Travel Managers jobbar mot utveckling genom att
 • fortsätta att lära sig och sätta målsättningar för att föra karriären framåt under året
 • hitta nya lösningar för en bättre reseupplevelse och för att hantera affärsresor
 • erbjuda bättre lösningar till företag och bättre reseupplevelser för resenärer, vilket leder till framsteg inom affärsresebranschen
 • hantera det som går att kontrollera och kontinuerligt söka efter möjligheter att sänka kostnaderna och förbättra effektiviteten för affärsreseprogrammet.
F: Hur ska du #pressforprogress?
S: ”Jag kommer att vara lojal mot mitt varumärke och ta vara på varje möjlighet till utveckling och nya kunskaper. Det är lätt att tappa modet av mängden jobb som måste göras och hur lite tid du har att utföra det. Jag kommer fokusera på värdet jag kan erbjuda och fortsätta bocka av min att-göra-lista under årets gång.” – Smelcer
 • Uppmuntra teamet att ta risker, uppmärksamma talang och använd resurser på ett smartare sätt.
 • Ge stöd åt kvinnliga ledare och gör dem synligare inom organisationen.
 • Se till att leverantörer tar ansvar. Genom att kontinuerligt utvärdera externa leverantörer (exempelvis genom anbudsförfrågningar) ökar konkurrensen mellan leverantörer, vilket leder till ett bättre affärsreseprogram.
På Egencia tror vi att jämställdhet mellan könen driver starkare resultat eftersom vi har tillgång till det största talangutbudet, vi har de starkaste teamen och vi utvecklar de bästa lösningarna till vår balanserade kundbas. Läs mer om mångfald på arbetsplatsen från Egencia här. För att sammanfatta vill vi avsluta med vårt favoritsvar:
”Jag vägrar att kompromissa” – Travel Manager på Egencia.
Hur ska du jobba mot jämlikhet i år?  

Vill du få de senaste affärsreseyheterna?

Anmäl dig idag för regelbundna uppdateringar!