Skip to main content

Egencias ledning svarar på viktiga frågor om affärsresor nu och efter covid-19

3 min
Posted: 15 September 2020
business-travel-COVID19-QA1.jpg

Med tanke på att resesituationen ändras så snabbt är det inte konstigt att resenärer och Travel Managers har frågor om hur denna föränderliga situation påverkar dem. Egencias ledning satte sig därför vid tangentbordet för att svara på frågor från Travel Managers i Egencia Connects nätverk. Låt oss ta en titt på de mest populära frågorna!

Hur stöttar Egencia Travel Managers under covid-19?

Vi lyssnar på våra kunder och kommunicerar snabbt genom alla kanaler där det behövs.  Eftersom Egencias plattform har byggts internt, kan vi snabbt leverera nya lösningar inom timmar eller dagar vid situationer som dessa. Några exempel:

  • Säkerhet för resenärer: Travel Managers behöver veta var resenärerna förväntas vara och var de har befunnit sig tidigare. Denna funktion finns redan med Egencias resenärsspårning, vilken förstärktes under krisens första dagar. Vi har också skapat en reserapport för covid-19 i Egencia Analytics Studio där vi följer utvecklingen av affärsresor. Rapporten hjälper Travel Managers att enkelt se statusen på hotell- och flygbokningar.
  • Snabb support: Utöver våra redan befintliga reseaviseringar har vi släppt några instruktionsvideor för att påminna resenärerna om hur enkelt det är att avboka i appen om tillämpligt. Vi har även arbetat dygnet runt för att uppdatera Egencias hjälpcenter regelbundet, bland annat med uppdateringar om flexibel ombokning och avbokningspolicyer, som ändras ofta.
  • Global täckning dygnet runt, året om: Egencia stödjer kunder i fler än 60 länder. Vi har ett globalt team med 3 000 resekonsulter som talar 30 olika språk och kan hjälpa dina resenärer i realtid, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Vi har fått positiv återkoppling av våra kunder för hur vi har hanterat krisen på Egencia, men vi är medvetna om att vi alltid kan uppnå mer och snabbare. Våra team jobbar inom flera olika tidzoner så vårt stöd och våra innovativa idéer tar aldrig slut.

Hur förbereder sig Egencia på att hjälpa kunder efter covid-19?

Vi hjälper kunder att stärka och optimera sina reseprogram nu för att vara redo när reserestriktionerna lättar. Exempel på optimering kan vara att öka användningen av onlinebokning och mobilappen för sänkta kostnader, högre säkerhet tack vare regelbundna reseaviseringar, samt att ändra resepolicyn för att maximera resenärernas säkerhet och värdet av varje resa som genomförs. En annan form av optimering är att övergå till en enda affärsresebyrå för att spåra resenärer globalt och säkerställa support dygnet runt, och året runt. Vi fortsätter att förbättra våra riskhanteringsverktyg för resenärer och dra nytta av de bästa tekniska lösningarna från Expedia Group åt våra kunder. Eftersom vi äger vår egen teknologi kan vi erbjuda tekniska lösningar i stor skala för hela organisationer, som till exempel självbetjäningsalternativ för att lösa problem snabbare.

Hur tror ni framtiden kommer att se ut för affärsresandet?

Det kommer att finnas en ny ”normalsituation” för affärsresor. I Kina ser vi att en första återhämtning troligtvis kommer ske för inrikesresor och hotellbranschen, och för sektorer som myndigheter, sjukvård och konsultarbete. Vi förutspår att affärsresor kommer att återuppta först för att företag ska kunna ta upp kontakten igen med kunder, leverantörer och partners. Resenärer kommer vilja ge sig ut igen men behöver känna trygghet i att de har bra stöd. Se alla frågor och svar i Egencia Connects nätverk online. Nuvarande kunder kan gå med här. Vad sker snart? Vårt nätverk kommer att få en energikick.

Was this content helpful?
0

Letar du efter bättre affärsreselösningar? Kontakta oss.